Hjertegode havrekjeks

Disse er veldig gode med ost på. Passer godt til en kopp te. Knasende sprø og gode!

Nå som mange har vinterferie og det er innevær mange steder i landet, kan det passe godt å bake kjeks. Disse er både gode, ikke så verst sunne og tar kort tid å lage. Du bruker en halvtime på å lage deigen (hvor mesteparten av tiden består i at den står og godgjør seg), og så bruker du en halvtime på steking.  Raskt og enkelt, og du har gode kjeks som holder seg godt.

Du trenger til tre stekebrett med kjeks:
250 gr havregryn
1,5 ss sukker (jeg brukte Gula Java Fin, som er et sunt alternativ til sukker)
3 dl melk
75 gr smør (gjene Vita Hjertegod)
125 gr hvetemel
1 ts hornsalt
1 ts natron

Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Ta kjelen av varmen og rør inn havregrynene. La de stå en halvtime for å bli mjuke. Rør i dem av og til, slik at de blir litt deigete.

Når det er avkjølt har du blandingen over i en bakebolle, og tilsett de øvrige ingrediensene. Kna deigen godt sammen, slik at den får fin konsistens og henger godt sammen.

Sett stekeoven på 200 grader. Ta 1/3 av deigen som du så kjevler ut til ca 3 mm. Bruk så lite mel som mulig. Stikk ut kjeks enten med et kjøkkenglass eller med en annen form. Jeg har brukt en pepperkakeform formet som et hjerte. Her er det fantasien som bestemmer.

Prikk kjeksene med en gaffel og legg dem på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kjeksene ved 180 grader i 15 minutter.  Pass på at de ikke blir brente. Avkjøl på rist.  Oppbevares i en tett boks.

 

2 Comments

  1. Hei!

    Vi i Opplysningskontoret for brød og korn delte oppskriften din på vår facebookside i dag!
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151267464411426&set=a.10150189029116426.313757.10415181425&type=1&theater :)

    Håper du syntes det var greit!

    Mvh
    Karoline // opplysningskontoret for brød og korn

Legg inn en kommentar