Kjempegode muslibarer

Denne oppskriften fikk jeg på kurs hos Matprat for over et år siden, og har laget den flere ganger. De er supre som mellommåltid og når du får lyst på noe godt.  Jeg er litt usikker på hvor sunne man kan si de er ettersom de inneholder fløte og dermed en del mettet fett, men: de er fri for sukker og inneholder mye nøtter som igjen er veldig bra å få i seg. Energi gir de i hvertfall :-)

muslibarer

 

Muslibar

  • 200g honning
  • 200g fløte
  • 100g rosiner
  • 100g tørket aprikos
  • 100g gresskarkjerner
  • 50g valnøtter
  • 50g solsikkefrø
  • 50g sesamfrø
  • Mørk sjokolade

Dette er oppskriften slik jeg fikk den hos Matprat. Jeg har ofte byttet ut litt ut fra hva jeg har hatt eller fått tak i. Tranebær passer f.eks. godt. Her har jeg brukt en nøtteblanding som også inneholdt tranebær. Det var godt. Om du kjøper blanding så pass på at den er usaltet. Så lenge mengden blir omtrent den samme så er det bare å prøve ulike typer nøtter og tørket frukt.

Slik gjør du

  1. Bruk en jerngryte eller jernpanne (eller annet som tåler høy varme).
  2. Ha i honning og fløte. Kok det opp, reduser varmen og la det stå og putre. Massen skal karamellisere seg, det tar ca en halv time. Rør litt forsiktig av og til. Bruk gjerne et baketermometer. Temperaturen i massen bør bli ca 118 grader.
  3. Når karamellmassen er klar blander du inn alt det andre (bortsett fra sjokoladen).
  4. Spre massen utover en bakepapirkledd stekeplate
  5. La det stivne, og del det så i passe store biter.
  6. Du kan nå velge å smelte sjokolade og dyppe dem i den. Jeg har ikke pleid å gjøre det. Synes det blir like godt uten.

Nøtter

Nøtter

Nøtter muslibarer

muslibarer

 

 

One Comment

  1. Nam, disse så lekre ut – skal prøve :) Takk for oppskrift :)

    Hvor lang holdbarhet har disse ?
    Oppbevarer du de i kjøleskap eller fryser ?

Legg inn en kommentar