Salat med eple og blåmuggost, middag på 5 minutter

Dette ble en veldig god salat, med mye smak. Og det tok bare fem minutter å lage denne. Max uttelling med lite innsats. Hvis du ikke liker blåmuggost kan du erstatte den med biter med Jarlsbergost eller Fetaost.
Salat med eple og blåmuggost


Du trenger til 1 porsjon:

50-60 g bacon, renskåret (fjern unødvendig fett) og del i biter
litt salat av en type du liker
ca 5 cm agurk
1/2 eple
1/2 sitron
2 ss mager kesam eller matyoghurt
1 ts honning
50 g blåmuggost
4-5 svisker
1 ss grovhakkede valnøttkjerner

Stek baconet i en panne, pass på at det ikke brenner seg. Mens baconet steker gjør du klart resten.

Vask salaten, del den i biter og legg den på en tallerken. Del agurken i biter og legg den på. Del eple i biter og ha dem i en kopp. Press sitron over, og bland med eplebitene. La stå litt. Ta en annen kopp og ha i kesam, halvparten av blåmuggosten (smuldret i biter) og honning. Bland godt sammen.

Ha så eplebitene over på salaten. Legg på det ferdigstekte baconet. Del sviskene i store biter og strø dem over, sammen med de grovhakkede valnøttene. Fordel kesamblandingen «skjevis» her og der, og kvern litt pepper over.  Nam…

 

2 Comments

  1. Helene

    mmm – denne skal jeg prøve i morgen:)

Legg inn en kommentar