Populær babymat: Kyllinggryte

Jeg har laget mye forskjellig babymat, og en del av det har ikke vært direkte populært. Jeg lar meg ikke skremme av det, men prøver igjen og igjen. Og regner med det vil bli likt etter hvert. Det sies at man skal smake noe ti ganger før man liker det, og jeg satser på at det stemmer. Men det er også artig når man treffer blink, og poden faktisk begeistret spiser en hel skål. Denne oppskrifta er selvkomponert, men inspirert av lista over ingredienser på baksiden av en babymatboks med Kalkungryte fra Nestle.

søtpotet

 

Min gutt er 7 måneder gammel, men jeg vil vel si at denne passer fra barnet er 6 måneder. Kylling og ris er mildt og snilt for magen. Kylling er lett å fordøye, og inneholder mye protein og jern. Det er litt for lite fett i filetten (små barn som skal vokse trenger jo fett i maten, – en del mer enn vi som er ferdigvokste… i hvertfall i høyden :-) ,men derfor tilsetter vi litt ekstra rapsolje.

Kyllinggryte - gir 6 porsjoner

 • 100g kyllingfilet
 • 1 porsjon middagsris (60g tørr vare)
 • 3 gulerøtter (ca 200g)
 • 50g persillerot
 • 1/2 hvitløksfedd
 • 1 ts tomatpuré
 • 6 ss rapsolje

Slik gjør du

 1. Legg kyllingen i en liten ildfast form, smurt med litt rapsolje. Dekk forma med aluminiumsfolie. Bakes i ovnen ved 160C i ca 40min (til den er gjennomstekt). Avkjøl.
 2. Skrell og del grønnsakene i passé store biter, legg dem i en liten kjele og dekk med vann. Hvitløksfeddet lar du koke med.  Kok ved lav varme til de er helt møre, men ikke faller fra hverandre. Ta av plata, men ikke hell av vannet.
 3. Kok risen i henhold til koketiden på pakken. Avkjøl.
 4. Ha kyllingen i food processor, og kjør til den er most. Tilsett eventuell kraft fra forma.
 5. Tilsett grønnsakene og risen og la de kjøre med. La maskina gå til det er en jevn mos.
 6. Tilsett tomatpure, og oljen.
 7. Spe med kokevann fra grønnsakene til passe bløt konsistens.

 

2 Comments

 1. Kjempefin oppskrift, dette skal jeg prøve! Jenta mi er 6mnd så fint med litt variasjon, kom gjerne med flere barnematoppskrifter :)

  • Så bra at du likte den. Jeg skal legge ut flere etterhvert som jeg lager nye ting :-) Har laget en del forskjellig, men ikke alt har blitt bra. Vil helst legge ut de beste :-)

Legg inn en kommentar