Bacalao

Her kommer nok en episode i serien «Ingunn lager ting hun ikke kan». Bacalao er godt, men jeg har ikke turt å lag det før. Men nå som har prøvd er jeg overrasket over hvor lett det var. Og det ble jo godt jo :-)
Bacalao
Dette skulle være til to personer, men ville vært nok til 3-4 (avhengig av hvor sulten man er)
Ingredienser:
400 gram klippfisk

ca 500 g poteter, i skiver
1 stor løk, i skiver
To bokser hermetiske tomater, i biter
1 rød paprika, delt i strimler
1 finhakket chili
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
et lite glass sorte oliven

Jeg brukte en eske med frossen, ferdig utvannet klippfisk. Det blir sikkert enda bedre med fisk som man selv vanner ut, men man må starte et sted. Neste gang skal jeg prøve det. Selv om den var ferdig utvannet så la jeg den i vann over natta. Dette fordi jeg var redd den skulle være for salt, selv om den var vannet ut. Fungerte godt. Fisken ble god.

Slik gjør du:
Del opp alle grønnsakene. Hvis fisken ikke er skinn og benfri må den renses. Min var uten slikt, så det slapp jeg. Del fisken i passe store biter.

Varm litt olje i en stekepanne og surr løk og paprika i denne i ett par minutter. Tilsett så chili og hvitløk. La det surre litt. Tilsett så de to boksene med tomat og rør rundt.

Varm så litt olje i en passe stor gryte. Legg så poteter, fisk og tomatblandingen lagvis i gryta. Avslutt med tomatblandingen. Vent med olivenene, de skal i til slutt.

Kok opp, og reduser varmen slik at det bare småputrer. La det stå slik i ca 1,5 time. Ikke rør i gryta. Rett før servering tilsetter du oliven.

Legg inn en kommentar