Bestemors aniskringler

Mange av mine beste barndomsminner er knyttet til bestemor, og hvor koselig det var å være på besøk hos dem. Bestemor døde for over 20 år siden, men jeg kan fortsatt nesten kjenne varmen og de gode luktene fra kjøkkenet hennes.

aniskringler
Hun var alltid opptatt med å lage noe, og det var alltid noe å få smake på. En av mine absolutte favoritter var bestemors aniskringler. Tror de også ble servert med en trist eventyrhistorie om en gutt og en aniskringle, men den husker jeg desverre ikke lenger. Dette er første gang jeg har laget disse, selv om jeg ofte har tenkt på dem. De ble ikke like fantastiske som bestemors, men de smakte barndom likevel.
Du trenger: 
2,5 dl melk
50 g smør
50 g sukker
40 g gjær
1 ts anisfrø (neste gang skal jeg bruke litt mer)
500 g mel
Slik gjør du: 
Smelt smøret og tilsett den kalde melken i smørkjelen. Ta den av platen og pass  på at temperaturen ikke er over 37 grader. Hell blandingen over gjæren i en bakebolle.
Tilsett sukker, anis og halvparten av melet. Kjør det i en eltemaskin, eller jobb litt med deigen. Sett den til heving i ca 30 min.
Tilsett resten av melet ved å støte det inn med knyttneven. Det hørtes veldig rart ut når jeg leste det i oppskriften, men når jeg gjorde det fungerte det helt fint. La deretter deigen stå og hvile i 15 min.
aniskringler
Del deigen i 12 – 16 leiver, og rull pølser og form kringler. Sett kringlene til etterheving. Stekes ved 225 grader i 15 min. Følg godt med så de ikke blir brent.

Legg inn en kommentar