Eggsuffle

Jeg er veldig glad i egg, og det kan brukes til mye. Hvorfor ikke la egg få spille hovedrollen som middag en dag også? Med denne eggsufflen får du en fullverdig middag. Den inneholder i tillegg til egg også kyllingpølse og ost.

Eggsuffle

Dette er godt som middag, men passer også godt som søndagsfrokost/brunsj. Kan da gjerne lages i mindre prosjonsformer. Oppskriften under er nok til ca 4 små porsjonsformer. Lages da på samme måte, men stekes kortere (ca 10 min). Et godt alternativ til omelett eller stekte egg.

Du trenger til 2 porsjoner:
4 egg
1 ts salt
100 g revet Jarlsberg
1 sjalottløk eller vårløk
2 kyllingpølser (eller skinke o.l.)

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær opp kyllingpølsene i biter, hakk løken og riv osten.

Ta to av eggene i en bolle og tilsett halvparten av saltet. Visp det med mixmaster i 2-3 minutter, til det blir luftig som et skum. Rør så forsiktig inn kyllingpølse, løk og ost. Hell blandingen over i en smurt ildfast form.  Kvern litt pepper over.

Ta de to eggene som er igjen, tilsett saltet og pisk det luftig i ett par minutter. Hell det over i den ildfaste forma. Ikke rør rundt. Dette er for å gjøre den luftig og for å unngå å ødelegge luftboblene.

Sett så forma umiddelbart inn i varm ovn, og stek i 7-8 minutter på under og overvarme, og skru så over på varmluft og stek videre i 10 minutter. (Hvis du ikke har varmluft kan du steke videre på over og undervarme, ved samme temperatur.) Følg godt med så det ikke blir brent.

Server umiddelbart, gjerne sammen med godt brød og salat.

 

One Comment

  1. kokebokprosjektet

    Det der så jo godt og enkelt ut :-)

Legg inn en kommentar