Ovnsbakt laks i kremet saus

Dette er en enkel og god oppskrift, som lett kan lages til en eller til mange. I forma er det fisk, grønnsaker og saus, det eneste du behøver i tillegg er poteter, som kan kokes mens forma står i ovnen. Enkelt, godt og praktisk!

Du behøver til 4 porsjoner:
ca 500 g laks
1 squash (jeg har  her brukt en gul squash, men du kan selvsagt like gjerne bruke en grønn)
gressløk eller vårløk
1 dl seterrømme (kan ikke bruke lettrømme her!)
En halv sitron
revet sitronskall.

Til sausen bruker du:
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl helmelk
2 dl fiskekraft, eller vann + en fiskebuljong
salt og pepper

Slik gjør du: 
Lag en tykk hvit saus. Du kan gjerne riste melet i et glass med litt av melken, og tilsette det sammen med resten av melken i det smeltede smøret. Lettere å unngå klumper da, og smaken blir den samme.

Smør en ildfast form, og hell sausen i denne. Del fisken i porsjonsstykker og skvis den halve sitron over dem. Ha på salt og pepper på stykkene, før du setter dem i sausen. Mellom fiskestykkene setter du ned halve skiver av squash. Legg en skje med rømme på toppen av hvert fiskestykke, og dryss gressløk (eller hakket vårløk) og revet sitronskall over.

Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter.  Jeg har her brukt steketermometer for å unngå oversteking, noe jeg anbefaler. Ta ut laksen når kjernetemperaturen er 48 grader.