Falafel

Falafel er noe jeg først og fremst forbinder med måltider jeg ikke burde spist på vei hjem fra byen i sene nattetimer. Det er fast food fra midtøsten, men det er ikke så usunt likevel og ganske godt. Det er også et vegetarmåltid, og jeg lager ikke mange slike, så sikkert på tide :-)

Jeg har laget Falafel en gang tidligere, men det er lenge siden, så artig å prøve igjen. Det er ganske lett å lage og tar ikke lang tid. Det er ett par ting man må ha kjøpt inn på forhånd som ikke alle har fra før. Det ene er hermetiske Kikerter (velasorterte matbutikker som Mega har dette), bokhvete (Mega e.l. eller helsekostbutikk) og to typer krydder: malt koriander og spisskumin (står enten det eller Cumin/kumin på glasset). Krydderet bruker jeg også i mange typer retter som skal ha litt ekstra krydder. Bokhvete kan du også bestille på nett her. Bokhvete er ikke egentlig mel, så mange som unngår karbohydrater kan bruke dette. Kan også brukes i pannetkaker etc. som alternativ til mel. Les mer om bokhvete her

 

Du trenger til 2 porsjoner:
400 g hermetiske kikerter, avrent og godt skylt
1 fed hvitløk
1 liten løk (jeg brukte sjalottløk)
1 ts malt koriander
1 ts spisskumin
1 ss bokhvete

Slik gjør du:
Kjør kikerter, hvitløk, løk og krydder i en food processor. Jeg har ikke det, så jeg måtte bruke blenderen… Ikke like effektivt, måtte dele det i to prosjoner for å få det til. Må se å få kjøpt meg en food processor snart :-)  Ofte en veldig nyttig ting. Men uansett så fikk jeg most det til en jevn deig. Den skal være nesten helt glatt.

 

Etter at den er most blander du inn bokhveten. Bland sammen til en fin deig. Del den i 8 deler som hver skal bli en falafelbolle på størrelse med en liten golfball.

Stek dem i en medium varm panne. Klem den litt flate når du legger dem i panna. Stek dem lys brune på begge sider.

Serveres med salat eller grønnsaker. Jeg laget grønnsakpakker, som du kan se hvordan jeg laget her. De lager du raskt og de stekes i oven i ca 10 min, så sett dem i ovnen når du begynner å steke kakene.

Servering:
Server falaflene med grønnsaker (eller salat) og en dressing/dipp laget av 1-2 ss matyoghurt (eller rømme), blandet med litt kajennepepper og gurkemeie.

 

 

Legg inn en kommentar