Gunns gode rødbetsild

Dette er en veldig god oppskrift på sildepålegg, som Gunn var så snill å gi meg. Hun har også sagt jeg får lov til å dele den her :-) God mat er til for å deles og for å glede andre!  Denne oppskriften gir et veldig godt pålegg, som er enkelt å lage.

Du behøver (til ca 3 glass):

4 filetter med kryddersild (ca 350 g).
Du finner silden vakumpakket i kjøledisken i mange butikker før jul, eller i lake. Om du ikke finner det spør gjerne i fiskedisken/ferskvaredisken.
1/4 glass med Pariserrødbeter
1 stort eple/eller 2 om de er små
2 dl kremfløte
1 pose lettmajones
litt sukker
litt lake fra rødbeteglasset

Slik gjør du:
Vann ut silda litt, i 1-2 timer (skift gjerne vann en gang). Tørk dem så godt med kjøkkenpapir. Jeg skrapet også litt vekk av skinnet, slik at de skulle bli penere. Del dem så i biter, del først på langs i strimler og så på tvers. Vi liker best små biter, men det er smak og behag. Legg så silda tilside.

Pisk fløten med litt sukker, til stiv krem. Vend så inn majonesen, til det er godt blandet. Tilsett litt av rødbetlaken slik at det får en fin rosa farge.

Tilsett silden i røren, sammen med eple og rødbeter delt i fine biter.

Sett det kjørlig med et lokk/en tallerken oppå blandingen, slik at det blir litt press. Dette for at smaken skal sette seg. Fordel det så på glass.

Holdbarheten er ca 1 uke. Nå er det altså perfekt timeing for å lage dette, og du vil ha glede av den den i hele julen!

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Monsterbrød – perfekt til julebrunch! | minmiddag.no

Legg inn en kommentar