Har du egg, har du middag

Det er et gammelt uttrykk som heter «har du egg, har du middag», og det er mye sant i det. Egg må være en av de aller mest anvendelige råvarene vi har. Det kan brukes til alt middag, baking, alle slags desserter og ikke mist så kan det spises som det er. Jeg er veldig glad i egg, og synes det er en viktig del av en god frokost. I dag er det eggets dag, og jeg tenke markere dagen med å hente fram noen av mine favorittoppskrifter hvor egg spiller en hovedrolle.


Skinkeomelett gratengBestemors skinkegrateng
Min klare favoritt når det gjelder egg til middag er helt klart bestemors skinkegrateng. Denne vekker minner, men er også veldig god. Her har man smak av egg, skinke og pasta. Milde og gode smaker alle kan like. Den tar litt tid å lage, men er helt klart verdt det. Det er også super å varme opp igjen dagen etter.

Oppskriften finner du her. 

 

 

Stekt ris
Jeg liker veldig godt stekt ris med egg, grønnsaker og kanskje litt kylling. Dette er superrask middag (eller lunsj), som er veldig god. En fin måte å bruke opp ris du har til overs. Tilsett masse krydder, den smaker godt litt spicy!

Oppskriften finner du her.

 

 

 

 

Enkel eggsuffleDenne er luftig og lett å lage. Og fordi den blåser seg opp er den også litt artig å lage. Det er alltid spennende å se om den virkelig gjør det. Server den sammen med godt brød og en frisk salat.

Oppskriften finner du her.

 

 

 

 

Ekte hjemmelaga majones
Man kan nesten ikke hylle egget som råvare uten å skrive om hjemmelaga majones. Kjøpemajones kan ikke måle seg med den man lager selv, og her spiller egget en nøkkelrolle. Her bruker man bare eggeplommen, og husk at den må være romtemperert. Egg behøver forresten ikke oppbevares i kjøleskap, de tåler fint å så i en bolle på kjøkkenbenken. Da har du egg som alltid er romtempererte og klare til bruk.

Oppskriften finner du her.

 

 

Lemon Meringue Pai

Marengspai med sitronkrem
Jeg våger påstå at dette er kanskje verdens mest fantastiske pai! Og med eggeplommer i sitronkremen, og eggehviter i marengstoppen kvalifiserer den helt klart til å være med på denne lista over ypperlige eggoppskrifter! Den er sylig og søt, og bare helt nydelig. Og så er den veldig fin å se på.

Oppskriften finner du her.

 

 

 

Ønsker du å se flere oppskrifter med egg kan du gå inn på denne linken

 

 

Legg inn en kommentar