Kyllingsalat – middag på ti minutter

Noen dager er man rett og slett for sliten til å lage middag, men er sulten og har lyst på noe meg litt smak. Da er salat med kylling et godt alternativ. Kyllingen er stekt i en blanding av olje, hvitløk og krydder, noe som gir masse god smak. Servert med frisk og sprø salat er det et bra måltid.
Kyllingsalat
Du trenger (til en porsjon):1 kyllingfilet
2 fedd hvitløk
3 ss olje (helst rapsolje eller solsikkeolje)
Garam masala (eller annen krydderblanding du liker)
Grønn salat som du liker (jeg har brukt en pakke med tre typer salat i en)
1 plommetomat (eller noen cherrytomater)
1/2 snacks paprika (eller vanlig paprika)
1 vårløk
1/2 avokado
litt friske urter om du har. Jeg har her brukt frisk koriander
3 ss lettrømme eller mager KesamKnus hvitløken i en bolle og bland den med oljen. Ha i krydder (jeg brukte 3 ts Garam masala). Dette ble en fin krydderpasta, som jeg vendte kyllingfileten i.

Stek deretter kyllingen på medium varme til den er gjennomstekt (10 min)
Snu den ofte og pass på at den ikke blir brent.

Mens den steker kan du lage en frisk dressing til salaten. Bland 3 ss lettrømme eller mager Kesam med litt krydder (garam masala) og litt frisk koriander. Hvis du bruker annet krydder kan du lage en hvitløksdressing i stede ved å blande rømme/kesam med litt hvitløk, litt salt og pepper og noen dråper balsamico eddik. Det er et godt alternativ.
Del opp og legg salaten på en tallerken sammen med biter av tomat, paprika, avokado og vårløk. Del opp kyllingen og dander den på toppen. Serveres med dressingen ved siden av, eller spredt utover.

 

One Comment

  1. kokebokprosjektet

    Prøv å lage en marinade av yoghurt og tandorikrydder neste gang, før du ovnssteker kyllingen. Blir så saftig og god!

Legg inn en kommentar