Lun laksecarpatcio i champagnesaus

Denne oppskriften er en del av SalmaChef-konkurransen, og er sendt inn dit av Kajsa Selnes. Her er min test av oppskriften.

Oppskriften består av tynne skiver av rå Salmalaks, som «bakses» på varme tallerkener. Til laksen serveres en sprø potetkake, og en nydelig champagnesaus. Dette er kanskje den beste saus jeg har smakt til laks. Veldig frisk, men også neste litt sursøt. Sammen med retten drakk vi den samme champagnen. Champagnen jeg brukte er Jules Bonnet ekstra brut premier cru. Det en en blanc de noirs champagne, med mye friskhet og smak og jeg synes den passet veldig bra til retten.

Til fire porsjoner behøver du:

600 gr SALMA
3 dl kremfløte
1 sjalottløk
2 ss smør
2-3 dl champagne
1 stk fiskebuljong
1 dl vann
1 ss mel
8 stk nypoteter
litt maldonsalt
1 gulrot
litt grønn salat
litt pepper
litt persille

Start med å sette på stekeovnen på 250 grader, og sett tallerknene du skal bruke i ovnen.

Skjær laksen i tynne skiver og legg de på et (kaldt) fat med god olivenolje og dryss maldonsalt over.

Champagnesaus:
Kutt sjarlottløken i små biter og surr den i smør. Tilsett litt mel, fiskebuljong, vann, champagne og fløte. Smaksett med salt og kuttet persille. La småkoke under omrøring i 10 min. Rett før servering smak på sausen. Jeg tilsatte da litt mer champagne og ga den et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Potetkake:
Høvle potetene i skiver og legg de i en varm stekepanne med smør og strø maldonsalt over. Stek med lokk på middels varme til poteten er gjennomstekt. Rett før servering snur du kaken ved å holde lokket fast over panna og snu den. Ha den deretter over på en fjøl og del den i pene biter. Anrett på de varme tallerkene.

Anrett skivene av fisk på de varme tallerknene, pynt med litt grønt og tynne akiver av gulrot. Hell sausen over midten på fisken.

Evaluering av oppskriften:
Denne oppskriften er en ny favoritt! Den får fram fordelene med Salalaks, det at man kan servere den rå, eller lett bakt som her.
En annen fordel er at alle kan lage dette, og ingen vil mislykkes med overstekt laks. Og sausen er helt fantastisk, kanskje den beste jeg har smakt til laks. Lett å lage, og veldig godt. Denne skal jeg servere til gjester!

;

;

4 Comments

 1. Hei.

  Oppskriftene er litt dårlige. Feks står det ikke at man skal ha fløte i sausen. I ingredienslista står det også ei gulrot. Hvor skal denne hen?

  Ellers ser denne retten veldig stilig og god ut ;-)

  • Har rettet feilen mht fløte, dette står nå i oppskrifta. Gulrota lager man tynne strimler av og pynter med. Den kan gjerne droppes

 2. Mariann

  Veldig god, men jeg synes sausen ble litt tynn. Kan det være en ide og la kraft (buljong) og fløte koke litt inn først. Laget den på fredag og det var en enkel og rask rett og så deilig med champagne både i og til:-)))

  • Hei Mariann
   Sausen ble bra når jeg laget den, men det avhenger helt av hvor lenge den koker på de ulike stadiene, og hvor mye veske som fordamper.
   Jeg vil anbefale at du enten øker mengden mel litt, eller la vesken reduseres litt mer. Jeg ville latt sausen med kraft stå å putret litt, og da ventet litt med fløten. Spe med fløten til passe konsistens. Ikke tilsett full mengde før du ser at du får passe tykk saus. Hvis sausen blir for tykk, tilsett litt mer vin :-)

Legg inn en kommentar