Marinering av indrefilet

Jeg forbereder en vennemiddag til helgen, og er i gang med forberedelsene. I går kjøpte jeg fryst indrefilet, som har ligget i kjøleskap og tint over natten. Den er nå lagt i marinade (se oppskrift neste side) som den skal ligge i fram til den skal brukes i morgen kveld.
Indrefileten ble kjøpt på Rema, og kommer fra Uruguay. Rimelig på pris, men min erfaring er også at kvaliteten er veldig god. Den ser veldig mør og flott ut. Uruguay og nabolandet Argentina er land med stolte tradisjoner for biff og tilbereding av dette, noe jeg fikk erfare da jeg reiste rundt der for noen år siden. Dette er ikke land hvor du bestiller fisk på restaurant :-) I stede går det mye i høye biffer og store glass med rødvin. Veldig hyggelige land som mange ennå dessverre ikke har besøkt. Mange forbinder lite med Uruguay, kanskje bortsett fra fotballspillere importert til Europa. Det er dumt, for det et flott land. Jeg legger derfor inn en bilde under, slik at dere får en følelse av av biffen min kommer fra et hyggelig land :-)
Fra havnebyen Colonia
Det aller beste ville selvsagt vært om jeg hadde hatt et bilde av en lykkelig ku på beite der, men tenkte ikke på å ta bilde av det da jeg var der. Det får bli neste gang. Det jeg derimot har er et bilde av en statue av en ku (og en sau) som prydet en rundkjøring. Dette sier vel noe om hvor viktige disse dyrene er :-)
Statuer i rundkjøring
Kanskje dette hadde vært noe for oss her hjemme også?  Noe for Gilde og Opplysningskontoret for kjøtt å ta tak i? Så ville kanskje Kostholdsrådene fra myndighetene fått stå uforandret ….  ;-)

Her følger i hvertfall min oppskrift på marinade

Oppskrift på marinade (til indrefilet på 1,3 kg)
3 dl rødvin
4 ss soyasaus
4 fed hvitløk
Noen kvister frisk timian
3 ts nykvernet pepper
6 laurbærblader

Før jeg la kjøttet i marinaden renskjærte jeg det, og surret det med bomullstråd, for å få et jevnt stykke. Noen av timiankvistene, laurbærbladene og hvitløken stakk jeg under tråden for at de skulle komme rett inn på kjøttet. La deretter kjøttet i en pose, sammen med marinaden og lukket den tett. Posen skal ligge i kjøleskapet og godgjøre seg nå fram til i morgen kveld. Den kan ligge flere døgn slik.

Marinaden trenger ikke inn i kjøttet (bortsett fra noen milimeter), men den bidrar med kryddersmak på skorpa og bidrar til at kjøttet tåler å ligge å modne.

Hvis du vil lære mer om marinade anbefaler jeg gjerne denne artikkelen skrevet av Andreas Viestad i Dagbladet.

Legg inn en kommentar