Masala chai

Jeg ble svært glad i Masala chai da jeg var i India. Det er indisk te, med mye deilig krydder og melk. Der drikkes den på formiddagen, på samme måte som vi i vesten drikker kaffe latte og andre kaffevarianter med melk. Jeg syntes det var veldig godt, og hadde lyst til å fortsette å drikke dette når jeg kom hjem, og det gjorde jeg også noen dager. Men så forsvinner man tilbake til gamle vaner. Men i dag laget jeg det, og det var akkurat like godt som jeg husker.
Krydder til Masala Chai
Denne oppskriften fikk jeg av kokken der jeg bodde, og som viste meg hvordan man lager det. I denne oppskriften brukes kanelbark og hel kardemomme. Det kan det være vanskelig å få tak i her i Norge, og malt kanel og kardemomme kan derfor brukes i stede. Vær forsiktig så du ikke tilsetter for mye kanel. Det kan fort bli for mye, og ta tar den fort over smaken.

Gir ca en liter:
6 dl vann
4 dl melk
Noen biter kanelbark (eller 1/2 ts malt kanel)
4-5 kapsler med hel kardemomme, knust i en morter (eller 1/2 ts malt kardemomme)
3 nelikkspiker
3 laurbærblader
litt fersk ingefær
et støt pepper
1,5 ts sort te
4 ts sukker

Ha vann og krydder i gryta. La det koke opp og trekke litt under lokk.

Masala Chai

Tilsett så sort te og sukkeret. La det trekke 3 min

Tilsett melken og slå av varmen. La det stå litt under lokk, slik at smaken «setter seg».

Sil blandingen, eller hell gjennom en sil når du skal ha den over i kopper. Slik at du unngår å få med krydderet.

Les mer om indiske smaker og krydder her

Legg inn en kommentar