Mitt absolutte favorittbrød

Dette er mitt absolutte favorittbrød. Jeg har oppskriften fra Inas Mat på bordet blogg, har bare justert den litt. Men oppskriften hennes var så ypperlig at det var liten grunn til å gjøre store endringer :-)

brød no knead

Dette er et no knead brød, så du må sette deigen kvelden før du skal lage det. Perfekt helgebrød med andre ord.

Du trenger: 
500 gram mel (jeg bruker 1/3 hvetemel, 1/3 finmalt rugmel og 1/3 grovmalt rugblanding).
0,5 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann
nøtter, rosiner og frø. Jeg bruker gjerne en turmikspose, uten tilsatt salt.
2 ss sukker og 1 ts kanel

Slik gjør du:
Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett så salt, frø, rosiner og nøtter. Deretter rør inn melet til det blir en klissete deig. Dekk til deigen og sett den i et hjørne på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Dvs. hvis du vil lage brød søndag formiddag bør du sette degien på lørdag ettermiddag :-)

Ha så deigen på en fjøl du har strødd med mel (bør være en flyttbar fjøl, ikke selve kjøkkenbenken). Klem utover deigen og strø den med sukker og kanel. Brett den så sammen til en pakke. Snu den og sett bollen over. La den hvile i to timer. Etter 1,5 time setter du på ovnen på 250 grader. Sett gryta du skal steke brødet i inn i ovnen, slik at den blir glovarm. Ta den ut etter en halvtime og bikk deigen opp i den. Stekes på 250 grader under lokk i 30 min, ta så av lokket og reduser varmen til 220 grader. Verdens beste brød :-)

Les gjerne mer om no knead brød på Inas blogg. Hun har til og med laget en video

One Comment

  1. ja, ikke sant – det brødet er bare knallgodt! Kjempe populært her i huset, sammen med sjokoladebrødet!Takk for link!

Legg inn en kommentar