Prøv en spansk sommerdrink: Tinto de verano

Ingenting smaker mer sommer enn «Tinto de verano». Det er spansk og betyr rødvin for sommeren. Første gang jeg smakte det var i Spania for noen år siden, og jeg var meget skeptisk. Rødvin blandet med brus hørtes ikke ut som en god idé. Men alle som smaker det blir overrasket. Det er veldig friskt og godt. Og enkelt. Du lager det på 30 sekunder. Det smaker litt som Sangria, bare friskere og mye raskere og enklere å lage.

tinto de varano

Slik gjør du:
Ta et glass. Fyll halve glasset med rødvin, og tilsett deretter like mye sitronbrus. Tilsett isbiter og gjerne noen skiver sitron. Og vips, ferdig. Du kan bruke kjip rødvin, du ellers ikke ville drukket. (for all del, ikke bruk bra rødvin til dette. Det er alkoholmisbruk :-)

Denne er også godt egnet som velkomstdrink. Du kan da lage den i en mugge eller bolle. Oppskriften er den samme. Halvt om halvt med vin og brus, tilsett masse isbiter og halve skiver med sitron.

God sommer!

9 Comments

 1. Sandra

  Det klassiske er å bruke Fanta Lemon fordi den gir finest farge(hvit, ikke klar). Om du dessuten heller i brusen først, og holder glasset på skrå mens du forsiktig heller i vinen får du en superkul utseende drikk i to lag: Hvitt på bunnen og rødt øverst! Det blandes uansett så snart du begynner å drikke, og er veldig typisk å se på finere spanske restauranter der de blander tinto selv, og ikke kjøper den ferdiglaget på flaske =)

 2. Lill Anette

  Åh, så kjekt! :D

 3. det er jo sangria da? drikker det hver helg. like bra med hvitvin og funsaft

 4. Ingunn

  Jeg vet Lemon er mest klassisk, men synes det smaker best med Sprite :-) Her kan man prøve seg fram og velge det man liker best :-) Kult det med to lag! Det skal jeg prøve :-)

 5. Ingunn

  Til AudM: nei, det er ikke det samme som Sangria. Ekte Sangria tar det to døgn å lage… Frukt skal stå å trekke i kjøleskap ett par døgn osv. Og inneholder også Cognac. Har laget det, men synes ikke det er verdt jobben. Tinto de verano er vel så friskt og godt ;-) Og veldig lite arbeid ;-)Kan poste oppskrift på Sangria her også etterhvert. Har en god oppskrift :-)

 6. Hei!
  Takk for mange gode tips!

  Jeg lurer på en ting – hvilken rødvin bruker du? Har du noe tips?

  På forhånd takk!

  • Velg en billig rødvin. Det spiller ingen rolle hvilken rødvin du bruker, men ikke kast bort en fin vin ved å blande den med brus :-) Tinto de verano blir god uansett :-)

 7. Og en ting til – Kan man lage den som punsj? :)

  • Selvsagt, det er bare å lage større mengde. Bruker du en 3 liter rødvinsboks, trenger du 2 flasker sprite på 1,5 liter. Så det går fint opp :-) Tilsett masse isbiter (ikke alle med det samme, menfyll etter når de første er smeltet) og ha skiver av sitron på toppen :-) Lykke til!

Legg inn en kommentar