Pannacotta med pasjonsfrukt

Hva med litt frisk smak av sommer, nå på mørkeste vinteren?  Pannacotta med pasjonsfrukt er deilig og lett og lage. Absolutt noe man bør unne seg nå i helgen!


Man kan med fordel lage denne kvelden før den skal brukes, eller så bør man beregne noen timer for at den skal stivne.

For 6 porsjoner
behøver du:

2/3 liter matfløte (en stor boks, eller to små)
2 vaniljestenger (eller fire små)
10 pasjonsfrukter
6 ss  sukker til pannacottaen og
50 g til sausen
6 plater gelatin

Slik gjør du:
Ha fløten og sukkeret i en kjele. Splitt vaniljestengene, og skrap ut alt det sorte inni. Ha både innmaten og selve vaniljestengene opp i kjelen. Del to av pasjonsfruktene i to og klem alt innholdet ut og opp i kjelen. (De resterende pasjonsfruktene spares til neste dag, til du skal lage sausen til toppen). Varm opp blandingen langsomt nesten til kokepunket, mens du rører i blandinga. La den stå ett par minutter og godgjøre seg, slik at vaniljesmaken får utvikle seg.

Legg gelatinen i kaldt vann i ett par minutter. I mens siler du fløteblandingen, slik at vi får tatt vekk vaniljestengene og frøene fra pasjonsfruktene. Ha blandingen tilbake opp i kjelen. Temeraturen skal være varm, men ikke kokende. Ha gelatinen opp i blandingen, og rør til det er oppløst. La stå noen minutter slik at temperaturen blir lunken.

Fyll i seks glass (gjerne vinglass), som rommer 1,5 til 2 dl. Sett glassene kjølig til neste dag (eller til senere samme dag).

Før servering lager du pasjonsfruktsausen som skal på toppen. Ta en bolle, og press/skrap ut innholdet av alle pasjonsfruktene. Bland inn 50 g sukker. Rør godt og la det gjerne stå litt slik at sukkeret løser seg opp. Fordel på toppen av alle glassene.

Nam :-)

Legg inn en kommentar