Trines Brownie cookies

Brownie cookies kjeks

Jeg fortsetter med serien «Hver gang vi mates» med å teste ut en av Trines oppskrifter, fra bloggen «Trines Matblogg«. Trine har en fantastisk matblogg, med over 1300 oppskrifter! Bloggen bugner av fristelser og har veldig flotte bilder. Dette er en blogg jeg ofte bruker. Trine har mange oppskrifter på kjeks, noe jeg har tidligere har laget lite av. Men kjeks er undervurdert. Det er enkelt å lage, går raskt og varer lenge (så fremt man ikke forter seg å spise dem opp  :-)  Denne gang har jeg prøvd ut hennes oppskrift på Brownie cookies.

Disse kjeksene er full av deilig sjokoladesmak. De er sprø utenpå, men har en god og litt seig kjerne.

Jeg brukte:
200 g mørk kokesjokolade (jeg brukte sjokolade med 70% kakao)
50 gram smør
2 egg
125 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker
80 g hvetemel
en klype Maldonsalt
0,5 ts bakepulver

Slik gjorde jeg det:
Jeg smeltet sjokolade og smør i vannbad ved medium varme, mens jeg rørte litt i den.

Tok så en bolle og blandet sammen egg, sukker og vaniljesukker. Brukte en visp og rørte godt. Når sjokoladen var helt smeltet rørte jeg den inn i en tynn stråle, mens jeg rørte kraftig. Siktet så inn hvetemel, bakepulver og salt og rørte det hele godt sammen.

Jeg fant så fram to stekebrett og dekket dem med bakepapir. Røra hadde jeg i en pose, som jeg klippet av et hjørne på. Klemte så ut 8 rundinger på hvert brett. Det er lurt å ikke lage kjeksene for store, og heller bygge i høyden. Kjeksene blir saftigere hvis de er litt høyere.

Kjeksene mine ble flatere enn kjeksene til på Trines bilde. Jeg tror røren ble litt for tynn, og vil prøve med litt mer mel neste gang.

Stekte dem så i ovnen i 10 minutter ved 175 grader. Avkjølte på stekebrett.

Konklusjon:
Dette var veldig gode sjokoladekjeks med mye sjokoladesmak! Enkele og lage var de også. Disse kommer jeg til å lage igjen! Men neste gang skal jeg lage dem litt mindre, og heller lage flere og «høyere» kjeks.

Utfordring til Trines Matblogg:
Takk for en veldig god oppskrift og for at du deler så mye matglede med oss alle! Det var artig å prøve oppskriften din. Nå utfordrer jeg deg til å prøve en av oppskriftene på min blogg; www.minmiddag.no og å skrive om det. Du velger selv hvilken oppskrift.

En stor del av moroa ved å skrive blogg er at andre prøver oppskriftene dine, og kanskje har en egen måte å gjøre det på. Litt sånn «Hver gang vi møtes»- i matbloggverdenen ;-) Oppfordrer også andre til å prøve mine, og andres oppskrifter, og legge ut bilder og tekst om det. Setter pris på link til siden min, og om du tipser meg om saken etterpå (slik at jeg får gleden av å lese den :-)

 

2 Comments

  1. Jeg bare lurte på hvor smøret skulle inn? Klarte ikke helt å finne det:-)

Legg inn en kommentar