Varm sjokoladefondant – verdens beste dessert!

Sjokoladefondant er min favorittdessert! En varm sjokoladebombe… hvem kan motstå det? :-) Den er enkel og rask å lage også. Tar maks en halvtime fra du begynner til den står på bordet.

sjokolade sjokoladefondant

Det eneste som kan være vanskelig med å lage sjokoladefondant er steketiden. Det er lett å steke den for mye. Litt for kort er bedre enn litt for lenge. Da får du varm flytende sjokolade som renner ut av den når du skjærer i den! Wow!

Til 2 porsjoner trenger du:
60 g smør
60 g sukker
70 g sjokolade
40 g hvetemel
2 egg

Kjøp god sjokolade med høyt kakaoinnhold. Men sjokoladen bør også være god på smak. Jeg foretrekker denne som ikke er spesielt bitter. Velg en type du liker. Denne er kjøpt på Coop Mega og er kjempegod. Den er også perfekt til å dyppe jordbær i :-)

sjokolade sjokoladefondant

Slik gjør du: 
Smelt smøret i en kjele, og tilsett så hakket sjokolade og la den smelte. Skru ned plata slik at det ikke koker, det skal bare smelte. Tilsett så sukkeret og rør godt.

Ta kjelen av plata, rør godt og la det avkjøle seg litt. Rør så inn melet. Når det er litt avkjølt rører du inn eggene, mens du hele tiden visper godt.

sjokolade sjokoladefondant

Smør former du vil steke dem i. Tykkelsen og størrelsen på formene avgjør steketiden. Dersom du bruker mindre og tynnere former må du redusere steketiden.

Stek formene ved 200 grader i 15 minutter. Hvis du bruker muffinsformer, som er ca halv størrelse av disse, bør du redusere steketiden til ca 8 minutter.

sjokolade sjokoladefondant

Server med is

12 Comments

 1. Vi tror dette kommer til å smake godt, vi holder på å legge dei oppi former det ser vertfall veldig godt ut og lukter godt. Vi brukte stratos i steden for kokesjokolade men de står jo at vi ska bruke den sjokoladen vi liker !! <3 Gleder oss veldig !!! <3333

 2. Ingunn

  Stratos…oi…
  Stratos er godt, men usikker på hvordan det vil gå å bruke den til fondant. Det bør nok helst være sjokolade beregnet på koking, helst kokesjokolade med høyt kakaoinnhold. Men det finnes mange merker, så jeg skrev msn kan bruke den man best liker eller får tak i :-)

  Håper uansett det ble godt..?

 3. Pingback: Enkel og god festmeny | minmiddag.no

 4. Hei,
  Så utrolig godt ut :)
  Men hvor har du kjøpt de hvite formene? Virker så mye å bedre å lage i former vist på bildet ovenfor enn vanlige muffingsformer :P

  • Hei Sadia!
   Du, jeg husker ikke helt hvor jeg kjøpte dem, det begynner å bli en del år siden. Men slike har de mange steder. Er temmelig sikker på at de har dem på Jernia. Du kan også prøve IKEA, Europris og andre steder de har kjøkkenutstyr.

   Steketiden er lengre når man bruker former av porselen. Jeg laget disse for noen dager siden, og da stekte jeg dem i 12 minutter. Det var litt lite. Men 15 igjen er litt lenge :-) Det vanskeligste med å lage sjokoladefondant er riktig steketid :-) De skal helst ha en flytende kjerne, men ikke for flytende heller.

   Hvis du bruker vanlige muffinsformer er steketiden my kortere. Det lønner seg å lage en ekstra, som du tar ut og sjekker underveis. Det er umulig å se hvordan de blir inni uten å åpne en og se etter :-)

   Lykke til!

 5. Jeanette

  Jeg fant denne oppskriften en gang jeg hadde lyst på sjokoladefondant.
  Jeg valgte denne oppskriften fordi den var enkel.
  Jeg synes den var utrolig god,og har lagd den mange ganger etter det. Tror jeg faktisk skal lage det nå også jeg ;) Er så glad jeg kom over dnne siden! :D

  • Veldig hyggelig å høre at bloggen min blir brukt og at andre har glede av den! Spre gjerne det glade matbudskap og anbefal bloggen til andre :-)

 6. Merethe

  Hvor lang tid i forveien kan man lage de? lurer på i brullup?

  • Disse bør lages rett før servering. Om røren lages i god tid vil en del av luftboblene i den gå ut, og den vil ikke bli like luftig. Ingrediensene kan gjøres klare og de kan lages rett før, men da avhenger det av antall… Om det er et lite bryllup med få gjester kan det være gjennomførbart. Forutsatt at man har en kokk som vet hva han gjør. Man kan lett oversteke dem, så det er en viss risiko involvert. Jeg ville nok heller satset på en Pannacotta. Som denne: http://minmiddag.datasenter.no/tips-til-helgen-pannacotta-med-pasjonsfrukt-2/ Det må ikke være pasjonsfrukt du bruker, man kan som alternativ bruke bringebær eller andre friske bær. Disse kan lages dagen i forveien, man kan lett lage mange, og de kan stå i kjøleskapet fram til de skal brukes.

 7. Andreas

  Hei!

  Jeg absolutt anbefale denne opskriften vis man har lyst på noe godt! Er selv bare 11 år, og syntes denne opskriften er enkel og selve greia smaker fantastisk godt! Denne opskriften er virkelig til og anbefale!

 8. Anonym

  Hvorfor er det viktig med høyt kakaoinnhold?

  • Høyt kakaoinnhold/mørk sjokolade har mer bitterhet og er mindre søt. Det kler denne desserten godt. Hvis ikke kan det bli alt for søtt :-)

Legg inn en kommentar