Sommerfrisk Strawberry Daiquiri

Få drinker roper mer sommer enn denne nydelige drinken full av jordbær og annen morro! Frisk og god som den er må den være den aller beste velkomst noen kan få som velkomstdrink. Men også fin på terrassen som en liten dessert eller bare for å kose seg! Den er veldig lett å lage og noe alle får til.

Den er frisk og god, og romen i drinken er lite fremtredende og gir den kun en rund krydret smak. Ikke for søt, og perfekt som velkomstdrink på enhver middag eller fest. Det finnes mange versjoner av denne drinken, men den mest kjente kommer fra Cuba, og baren El Floridita.

Vi studerer menyen på El Floridita (2003)

Selve navnet på drinken kommer fra en strand i nærheten av Santiago på motsatt side av øya, og skal ha blitt oppfunnet rundt 1900 visstnok av amerikanske gruveingeniører. Historien sier drinken oppstod når de gikk tom for Gin, men ettersom den består av rom, lime og sukker som er ingredienser det finnes store mengder av på Cuba, så kan den like godt ha oppstått hvor som helst på øya. Men den ble populær blant amerikanerne, og noen av de mest kjente som hadde denne som favoritt er John F. Kennedy og Ernest Hemingway. Sistenevnte drakk gjerne sine Mojitos på La Bodeguita og sine Daiquiris på La Floredita, som man kan se av hans håndskrevne hilsen, som henger i baren på La Bodeguita.

Hemingways hilsen i baren La Bodeguita

Min versjon av Strawberry Daiquiri er ikke helt klassisk, men den er veldig god. Den inneholder masse jordbær og er sommer i et glass.

Du trenger (pr porsjon):
4 cl hvit rom
3 stk ferske jordbær 5 frosne jordbær (om du ikke får tak i ferske jordbær kan du bruke 8 halvfrossne)
1/4 fersk lime
1 ts sukker

Slik gjør du:
Løs oppsukkeret i en kopp sammen med romen. Kjør frosne og ferske jordbær i en food processor eller blender, tilsett øvrige ingredienser og kjør det til det har en fin konsistens. Server i coctailglass med et jordbær på kanten (hvis du bare har frosne jordbør, bruk heller en skive lime på kanten :-)

 

Legg inn en kommentar