Dinner for one…

Follow my blog with Bloglovin

I helga fikk jeg spørsmål om oppskrifter som passer som middag for en person. Det er mange som bor alene og mange som er det deler av tiden, og hva lager man da? Dette gjelder også for meg ofte, og jeg kjenner meg igjen i utfordringen. Man vil da gjerne ha middag som er sunn og god, men helst på kortes mulig tid. Det er sjelden jeg reduserer rødvinssaus i flere timer når jeg skal spise alene :-)  Men god mat er viktig også når den ikke skal deles, og jeg har derfor hentet fram noen oppskrifter som jeg anbefaler her.
Kjempegode kyllingburgere
Disse sunne og gode kyllingburgerne har masse smak, og er raske å lage. Tilbehør kan varieres. Kan spises som burger, på brød, med ris, med poteter, grønnsaker osv. Alt etter hva du helst liker. Et godt alternativ til karbonader av storfe.

Kyllingburger

Til 1 porsjon trenger du:
150 g kyllingkjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 liten sjalottløk
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper

Se framgangsmåte her

Nydelig Chili con carne!
Dette er en rett som tar litt lengre tid, og som er vanskelig å lage en porsjon av. Men den har den fordel at den er nesten bedre dagen etter. Da kan den gjerne gratineres i ovnen med litt ost over, og du har da to middager som er ulike, med jobben det er å lage en :-)  Planlagte rester er bedre enn andre rester …

Chili

Du trenger til to rause porsjoner (til to dager):
400 gram karbonadedeig
2 små buljongterninger
1 hakket løk
2 fedd hvitløk
1 stor hakket chili
1 liten paprika
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpure
6 sjampingjonger delt i store biter
0,5 ts pepper
1 ss sukker
1 ss karri
0,5 ts cumin
0,5 ts koriander
0,5 ts cayennepepper
2 dl rødvin
2 ss balsamico edik
1 books Kidneybønner (skylles godt. Tilsettes på slutten av koketiden)

Les videre framgangsmåte her
Denne gryta er enkel å lage, og veldig god. Unn deg en chiligryte som varmer!

Ovnsbakt laks – verdens enkleste middagsrett
Jeg elsker laks! Få råvarer gir så mange muligheter til variasjon og er lett å lykkes med. Denne oppskriften er like enkel å lage til 1 person som til 20.

Laks i form

Til en porsjon trenger du:
En laksefilet på ca 150-200 gram
1 ss smør
1 sitron
litt fersk persille
0,5 dl rømme

Bruk gjerne en liten ildfast porsjonsform. Stekes ved 180 grader i 8 min.
Følg ellers framgangsmåten du finner beskrvet her

Hvis ingen av disse falt i smak, så finner du mange andre oppskrifter her på bloggen som også er fine å lage til en porsjon. Det ligger ca 200 oppskrifter her på bloggen nå, og de fleste er enkle, raske og mulig å skallere ned til en porsjon. Du finner dem ved å velge kategorier øverst til høyre, eller ved å søke i søkefeltet. God middag!

Har du tips om gode oppskrifter som passer godt som 1 porsjon? Legg gjerne inn tips i kommentarfeltet under :-)

2 Comments

  1. Kristoffer Bakkejord

    Flott blogg! Er student, og benytter meg rett som det er en av oppskriftene. Stå på!

  2. Cathrine

    Laks i porsjonsstykker er en hit hos meg. 15 minutter i ovnen uansett hvor mange man lager. Gjerne fylt med litt kremost. Fullkornspasta (ferdig kokt) woket raskt med litt grønnsaker og spinat er godt tilhør.

    Ellers blir det gjerne nesten det samme til middag to dager på rad eller 3 her. Kyllingfilet er fint. Poteter en dag og pasta eller ris den neste. Samme med andre typer kjøtt. Og pasta med tunfisk. 1 boks hakkete tomater, en liten finhakket løk, litt hvitløk og en boks tunfisk. Fres løk og hvitløk, hell over tomatene og kok i 15-20 minutter. Smuldre oppi avrent tunfisk helt til slutt. Krydder etter smak.

Legg inn en kommentar