Saftige gulrotmuffins!

Cupcakes er ikke det du finner mest av her på min blogg. Jeg er litt skeptisk til slike motefenomen, og har ofte syntes de ser finere ut enn de smaker. Derfor bruker jeg heller det gode gamle ordet muffins, og satser på smak forran dekor. Disse muffinsene er saftige og gode, og det er ingen ting i veien for å også dekorere dem pent.
Dette er gulrotmuffins, og som gulrotkake har de den kvaliteten at de har lang holdbarhet. Faktisk blir de nesten bedre og bedre når det har gått noen dager. Jeg har spist disse 4-5 dager etter de ble laget og de var fortsatt kjempegode.
Oppskrift på ca 20 muffins
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje
4-5 dl revet gulrot
Slik gjør du:
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn de øvrige inngrediensene.
Fordel massen i ca 20 former. Formene bør stå i «muffinsstekebrett» slik at de ikke flyter utover. Stekes ved 190 grader i 25 minutter. Ta ut brettet og la de avkjøle mens de fortsatt står i brettet.
Lag glasur av:
2 pakker Tine kremost naturell
75 g smeltet smør
2 ts vaniljesukker
200 gram melis
Rør sammen kremosten med det smeltede smøret til en fin masse. Tilsett så vaniljesukker og melis. Dersom konsistensen er for løs til at den kan sprøytes i mønster tilsetter du litt mer melis.
Dekor: bruk dekorsprøyte eller ha på glassuren med en skje. Her er det brukt ganske mye glassur, sprøytet i ringer fra ytterst til innerst på hver muffin. Tilslutt har jeg pyntet med strøssel. Du kan også bruke andre ting: som sjokkolade, appelsinskall (gjerne kandissert), eller hva med å lage små minigulrøtter av marsipan. Uansett: dette er smakfulle muffins de fleste liker!

 

7 Comments

 1. Anonymous

  Denne må æ prøve.:)

 2. Marita S

  Denne ble rett og slett mislykka hos meg.. Vet ikke om jeg bare hadde uflaks, men muffinsene ble veldig harde utenpå, hadde store deller i midten, luktet rart og minner mer om havrekjeks enn gulrotmuffins.. :-/ 1-2-3 kaka som gubben stod å lagde ved siden av ble en stor suksess i forhold

  • Det var trist å høre. Litt vanskelig å si hva som har gått galt ettersom jeg ikke var der. Men kanskje røra ikke var helt jevn? Og høres ut til at temperaturen har vært for høy ved steking. Ulike ovner kan steke forskjellig.

 3. Mine ble veldig kompakte og este ikke noe opp i ovnen, kan det være natronen som gjør det? Bør man heller bruke bakepulver?

 4. Torill.

  Disse muffinsene ble veldig gode, luftige og fine. Røren så litt tynn ut, så hadde i bittelitt mer mel. Mulig eggene jeg brukte var litt store. Glasuren kjørte jeg i foodprosessoren, ble som silke.

  • Størrelsen på eggene påvirker ja :-) Har du lest denne saken om hvor store avvik det kan være på egg: https://www.nrk.no/mat/et-egg-er-ikke-nodvendigvis-et-egg-1.12022504 :-) Jeg tror det er 53 gram som er idealvekten for egg, og det mange baserer seg på. Dette kan justeres med mel eller man kan vispe sammen eggblandingen og veie den. Supert at du ble fornøyd med dem. Synes selv det er veldig gode muffins, og de holder seg også godt i mange dager. Hvis man da ikke raskt spiser dem opp :-)

Legg inn en kommentar