Bestemors OppNedKake

Dette er en av kakene min bestemor ofte laget. Husker den godt, selv om det er mange år siden den gang. Kan ikke huske å ha smakt denne siden, og aldri sett oppskriften noe sted. Kanskje den er en sjelden skatt? :-)

oppned kake

Oppskrift på «OppNedKake»

Bunn/topp:
75 g smør
0,5 dl sukker
50 g hasselnøtter
50 g mandler

Smør, sukker og hakkede nøtter og mandler, blanes til en masse. Klemmes deretter utover i en bunnen på en kakeform. Klem til du har fått et jevnt lag.

oppned kake

Øvrige ingredienser:
3 egg
3 dl sukker
4 dl mel
3 ts bakepulver
0,5 dl kokende vann
1,5 ss kakao

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn mel og bakepulver. Kok opp vann og rør ut kakao i vannet, avkjøl litt og rør inn blandingen. Hell så røren over i kakeformen og stek kaken på 180 grader i 40 min. Under ser du kaken etter steking. La den avkjøle.

Oppned kake

Etter at kaken er avkjølt kan du snu den. Bunnen skal bli toppen :-)
Du kan dele den og fylle den med vaniljekrem, som på bildet under, eller spise den som den er.

oppned kake

Blandingen som ble lagt i bunnen gir en flott karamellisert topp!
Kul kake, ikke sant?

2 Comments

 1. Guillermo Coll Real

  hei hei
  hvordan har du det?
  jeg elsker bloggen din og jeg fölger den fra Barcelona…
  jeg heter Guillermo…og elsker aa bake!! og jeg laerer Norsk ogsaa…haaper at du forstaar hva jeg skriver….hehe
  Denne opp og ned kake kommer jeg til aa bake snart!
  kan du ta andre bilder av dette bake hefte er du snil??
  jeg liker gamle oppskrifter veldig mye…eller kanksje kunne du ta en kopi til meg? dette hadde vaert suppert…
  om du trenger noe fra Spania, bare si det fra…
  med vennling hilsener
  Guillermo

  • Hei Guillermo
   Så hyggelig at du har funnet bloggen min og at du lærer norsk :-)
   Jeg eier dessverre ikke dette bakeheftet, så det blir litt vanskelig for meg å få tatt flere bilder og få kopiert det :-)
   Men de fleste oppskriftene der var ikke så gode. De var fra en tid da man skulle spare på alt, og ikke hadde råd til å bruke ekstra med smør og fløte, slik vi kan i dag. Du finner mange mye bedre oppskrifter på blogger, i magasiner og i bøker i dag :-)
   Lykke til!

Legg inn en kommentar