Slik lager du fancye tomater…

Tomat

 

Noen ganger er det artig å pynte maten litt, spesielt hvis du skal servere den til gjester. Pent dekorerte tomater er en artig ting, som er lett å lage.

For å lage disse trenger du en smal og skarp kniv. Du stikker kniven inn langs midten av tomaten, i et sikksakkmønster. Som på bildet under. Kniven skal stikkes halvveis inn i tomaten. Når du har kommet helt rundt, deler du den forsiktig. Hvis den ikke går lett fra hverandre, bør du gå over mønsteret med kniven en ekstra gang, for å løsne den der den sitter fast. Hvis du deler den med makt vil den ikke bli helt fin.

Tomat

Du har nå to flotte halve tomater, som du kan bruke om de er (med litt krydder på) eller bake i ovnen. Enten i en grønnskaspakke som under, eller ved å la den bake noen minutter alene i ovnen. Perfekt tilbehør til nesten alt!

Grønnsakspakke med tomat

 

One Comment

  1. Dragemamma

    Jeg leser matblogger jeg altså!!! Og bruker oppskriftene… Og som jeg har skrevet i et tidligere innlegg hos meg, er jeg over gjennomsnittet ironisk i min blogg… ;-D

Legg inn en kommentar