Pasta med kyllingpølse og chilisaus

Pasta med kyllingpølse og chilisaus

 

Hurtigmat med mye smak… Perfekt når man er trøtt, sulten og sent hjem fra jobb.

Du trenger til en porsjon:
80-100 g fullkornspasta
2 kylling og kalkunpølser (pølsepakke med nøkkelhullsmerking :-)
1 ss olje
1 sjalottløk
0,5 ss revet ingefær
1 – 2 ts karripasta
2 dl kokosmelk
1 ss hvetemel
1/4 paprika i tynne skiver
litt hakket frisk koriander

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Mens den koker lager du resten:

Surr løken i oljen i ett par minutt. Tilsett den revne ingefæren og la den surre med.

Ta et glass med lokk og ha kokosmelken, mel og karripasta i glasset. Rist godt slik at melet blir godt blandet med vesken. Ha så blandingen i panna, mens du rører godt. La det koke opp og reduser varmen.

Tilsett så pølsene i biter og paprika, og la det stå og trekke til pastaen er nesten ferdig. Når pastaen er nesten ferdig heller du av vannet og blander den i panna. Rør rundt så smaken fra sausen setter seg i pastaen. La det stå i ett minutt.
Tilsett koriander rett før servering.

2 Comments

  1. sammensurimshuset

    Hei du. så kommentaren din etter min på "livets små underfundigheter" og tenkte jeg mååtte se hva du drev på med!Det ser kjempegodt ut men jeg ser du bruker endel nøtter :( surt for en allergiker…i denne oppskrifta f.eks, hva kan jeg erstatte kokosmelka med?

  2. Ingunn

    Nøtter er sunt og godt, så lenge du ikke er allergisk da ;-) Så jeg vil nok fortsette å bruke nøtter i maten. Men det er likevel et fåtall av oppskriftene som er med det :-) Så det er nok likevel mange oppskrifter her du kan prøve. Når det gjelder substitutt til kokosmelk så er det litt vanskelig. Kokosmelk har en helt bestemt smak, og vanskelig å erstatte den. Men hvis jeg var allergisk ville jeg nok prøvd med Crème fraîche. Det blir nok ikke helt det samme, men godt på et litt annet vis :-) Og så kan man sikkert kompansere med krydder.

Legg inn en kommentar