Biff Stroganoff – en klassiker vi bør lage oftere!

Jeg ble inspirert av å spise Biff Stroganoff hos min mor tidligere denne uka og fikk lyst til å lage min egen versjon. Jeg har sett på flere ulike oppskrifter, prøvd meg fram og laget min egen variant. Denne inneholder rødvin og litt mer krydder. Ble god. Anbefales.

Biff Stroganof

Ingredienser (2 porsjoner):
300 g storfekjøtt i strimler
100 g frisk sjampinjong
3 chalottløk
1 fed hvitløk
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 ss hvetemel
1 dl rødvin
2 dl kraft (el vann + buljong)
1/5 dl rømme
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Litt chilikrydder
Litt paprikakrydder
En dæsh cayennepepper

Skjær kjøttet i jevnt store biter eller strimler. Hakk løken og hvitløken, og skjær sjampinjong i skiver. Varm oljen i en gryte. Brun kjøttet til det har fått farge (unngå at det koker, stek litt av gangen)

Tilsett løk og sjampinjong og la det frese noen minutter.

Rør i tomatpurèen og hvetemelet. Tilsett vin og kraft.
La kjøttet småkoke på svak varme i ca 50 minutter eller til det er mørt.

Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.
Smak til med salt og pepper

Dersom du synes det smaker litt kjedelig kan du tilsette litt chilipulver, cayennepepper og paprikakrydder. Smak deg fram. Dette er vel litt utradisjonelt, men det er lov å variere :-)

Serveres med ris og salat. På bildet har jeg laget Quinoa med cherrytomat og spinat. Quinoa fås kjøpt på helsekostbutikker, og er et lavkarbo alternativ til ris. Godt smaker det også. Jeg har kokt den i 20 min (som anvist på pakken) og tilsatt cherrytomater delt i fire og noen oppklippede blader spinat, og latt det stå på lav varme med lokk på i fem minutter. Da blir tomatene varme og søte :-) Friskt sammen med gryteretten.

2 Comments

  1. Hva slags rødvin anbefaler du i gryta? Eller er det det samme? :-)

    • Når man har rødvin i en gryterett så merker man veldig liten forskjell ut fra hvilken type det er. Så min anbefaling er å ta den billig en, og så heller ha en dyr en i glasset :-)

Legg inn en kommentar