Biff Stroganoff inspirert gryterett

Ikke lenge siden jeg laget Biff Stroganoff, men det ble veldig godt og fristet til gjentagelse. Gjorde noen endringer, så det er nok mer en gryterett enn Stroganoff. Men ble veldig god. Dette er en rask og enkel oppskrift, som anbefales.

biffgryte

Ingredienser (2 porsjoner):
400 g entrecote
400 g frisk sjampinjong el aromasopp
3 chalottløk el en vanlig løk
2 fed hvitløk
2 ss olje/smør
1 ss tomatpuré
2 ss hvetemel
2 dl rødvin
1 dl kraft (el vann + buljong)
1 dl rømme
1 ss soyasaus
1 ts salt
1/2 ts pepper
Litt chilikrydder
Litt paprikakrydder
En dæsh cayennepepper

Marinering:
Mariner gjerne kjøttet ett par timer før du skal bruke det. Legg det i en bolle (eller pose) med rødvin, hvitløk og pepper. La det ligge i romtemperatur (forutsatt at du ikke legger det i marinade mer enn 1-2 timer før det skal brukes. Dersom du legger det i marinade før, bør det stå i kjøleskap).

Steking av kjøttet:
Sikt kjøttet og ta vare på rødvinen. Hvitløken kan du kaste. La kjøttet renne skikkelig av seg. Stek det i smør i en mediumvarm panne, til det har fått en gyllen farge. Tilsett den hakkede løken og hakket hvitløk. Sett pannen tilside, slik at kjøttet kan tilsettes i gryta mot slutten.

Steking av sopp:
Ta en kjele og smelt litt smør eller olje. Ha i soppen, som du har delt i store biter. Stek den på medium varme, til mye av vannet har fordampet fra den.

Strø over 1-2 ss hvetemel og rør rundt. Tilsett så 1 ss tomatpuré, vinen fra marinaden (dersom det er mindre enn 2 dl, tilsetter du ekstra vin så det blir totalt 2 dl), 1 dl kraft (eller vann + buljong). Rør rundt og la det putre på svak varme i 10 minutter.

Tilsett krydderet og soyasausen. Tilsett kjøttet og løken, og la det koke med ett par minutter. Tilsett rømmen, og sett på maks varme, men ta kjelen av plata rett før det begynner å koke.

La det stå og trekke under lokk ett par minutter før servering.
Smak til med salt og pepper

Tilbehør:
Serveres med ris og salat.  Eller lun potetsalat, som vist på bildet. Du finner oppskriften på det her.

Se gjerne oppskriften på Biff Stroganoff også, som jeg laget tidligere. Den ble også god.

One Comment

  1. Therese

    Kjempegod rett :) brukte entrecote og det luktet og smakte himmelsk

Legg inn en kommentar