Blåskjell

Blåskjell eller suppe, – hva med begge deler?  Dette er en oppskrift på blåskjell med så god saus at den kan spises som suppe. Så her har du to i en. Nydelig å dyppe brød i suppa er det også.

blåskjell

Til suppa trenger du en god hvitvin, gjerne en god Chablis. Gjerne denne som Heidi fra bloggen iGlasset har anbefalt til blåskjell tidligere. Spander ett par dl i suppa av samme vin som du også vil drikke sammen med retten.

Du trenger til 2 porsjoner: 
1 kilo blåskjell

2,5 dl hvitvin
1 dl kremfløte
2 dl helmelk
1/2 vårløk i tynne skiver
1 fed fersk hvitløk
1/4 ts fersk, revet ingefær
1/2 frisk chilli
Salt og pepper

Slik gjør du:
Kontrollere blåskjellen. Dette gjør du ved å se over om noen av dem er ødelagt, før du vasker dem. Hvis noen er det så kaster du dem. Fyll så oppvaskkummen med kaldt vann. Legg blåskjellene i. Skjell som er litt åpene vil nå lukke seg, dersom de er friske. La dem ligge ett minutt i vannet før du går over dem. Hvis noen er åpne kaster du dem. Skrubb blåskjellene og legg dem over i en bolle. Sett dem tilside.

Kutt opp vårløk og hvitløk, ingefær og legg på et fat eller i en bolle.
Mål opp fløte og melk. Sett alt klart. Kok opp hvitvin og fløte og la det puttre en stund, til alkoholen er fordampet (på lav varme)

Tilsett så:
Vårløk/ hvitløk som er hakket  smått
Revet Ingefær
Chillien (som skal leggs hel i kjelen og tas ut før servering)

Ha så i blåskjellene (10 min før servering)
Sett på lokk, og la stå på lav varme. Rør rundt midtveis. Ferdig etter 10 min. Serveres med godt brød og god hvitvin.

5 Comments

 1. Fishis

  Musslor ser otroligt gott ut! Men har tyvärr en dålig matupplevese från just musslor. Ska försöka ge mig på det någon dag igen ;)Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)

 2. Bjørnar Bjønness Waage

  Så enkelt og så utrolig deilig….MvhBjørnar B. Waagewww.matlidenskap.com

 3. Superkokken

  Herlig at blåskjell kan lages på tusen forskjellige måter!Sommerhilsen fra Superkokken

 4. Denne oppskriten var bare helt topp. Så den kan jeg annbefale fil alle , kraften av denne er og kjempe god til fiskesuppe.

  • Jeg elsker også denne oppskriften, og lager den så ofte jeg kan. Kraften blir supergod, og et supert utgangspunkt for fiskesuppe. Du kan gjerne bygge på den ved å legge i andre ting også. Anbefaler biter av Salmalaks. Hvis du deler den i terninger og lar de trekke med ett par minutter rett før servering så blir det veldig godt :-)

Legg inn en kommentar