Ertepuré – øver til Salmakonkurransen…

I dag har jeg brukt sånn ca to kg erter mens jeg har øvet meg på å lage best mulig ertepure.

ertepuré

Målet har vært å få den så grønn og delikat som mulig, men også mest mulig god. Det er også et viktig poeng, synes jeg, at det skal smake mest erter og at smaken ikke skal maskeres av det andre man har i pureen. Jeg har derfor droppet soyasaus, som jeg pleide ha i noen dråper av tidligere.

Ertestuing

 

Jeg har nå kommet fram til følgende oppskrift:
350 g erter (helst ferske, men ettersom det er umulig å oppdrive det får selskapserter duge)
2 ss smør
4-5 ss fløte
0,5 ts salt
1 ts sitron
Smak til med pepper

Slik gjør du:
Ertene skal helst være tinte. La de gjerne ligge i kjøleskap over natta. Kjør dem i food processor i 2 minutter, til det er en fin masse. Smelt smør i en kjele og bland inn fløten. Hell blandingen over i food processoren, og kjør blandingen litt til. Ha så blandingen over i kjelen. Varm opp og tilsett salt, pepper og sitron etter smak. Blandingen skal bare varmes lett opp. Hell den så tilbake i food processoren og kjør den i ett par minutter til den er helt jevn. Hell tilbake i kjelen og varm opp. Smak til og server.

2 Comments

  1. kokebokprosjektet

    Spennende. Når skal du i ilden?

  2. Ingunn

    Torsdag kl 14:00 :-) Skal bli godt å bli ferdig. Nifst dette her :-)

Legg inn en kommentar