Chicken tikka masala a la Jamie Oliver

Kylling tikka masala er kyllingbiter i en krydret saus. Denne oppskriften til Jamie Oliver er veldig god, og lett å lage.

kylling

Ingredienser (til 4 porsjoner):

Marinade: (Merk: marinaden må lages dagen før, slik at kyllingen kan ligge i den over natten)
½ frisk rød chili, uten frøene
1 fedd hvitløk
1 ss frisk ingefær
1 ss solsikkeolje
1/4 ts paprika
½ ss garam masala
1 ts tomatpuré
litt fersk koriander
400 g kyllingbryst, delt i terninger på på ca 2,5 cm

Resten:
1 liten løk, skrelt og delt i skiver
½ rød paprika, delt i skiver
½ grønn paprika, delt i skiver
en klype malt kanel
en klype malt koriander
en klype gurkemeie
1 boks med gode tomater (ca 400 ml)
1 dl matyoghurt
1 dl kremfløte

Slik lager du marinaden:
Kjør chili, hvitløk, ingefær og olje i food prosessor. (Hvis du ikke har så finhakk og mos i en morter). Tilsett paprika, garam masala og tomatpuré, pluss frisk koriander stilker, og blend videre til det er en jevn masse/pasta. Del kyllingen i terninger, legg dem i en bolle og bland den med marinaden. La den stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag:
Varm litt olje en panne og stek løk, stek løk, paprika og krydder ved medium varme. Stek forsiktig i 10 minutter tilsett boksen med tomater og yoghurt. Tilsett kyllingen og la det småkoke forsiktig i 15 til 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Like før servering, rør du i fløten og hakket koriander.

Server med ris og salat. Her har jeg brukt Byggris, som jeg synes er godt og som er veldig sunt :-)

3 Comments

  1. Hei Ingunn. Lagde denne retten i går og selv om jeg leste litt feil og ikke hadde alle ingrediensene ble det veldig godt :-) Koriander ble til oregano, naturell youghurt til kokosmelk, garam masala til curry paste og så lagde jeg marinaden og blada den inn i kjøttet før jeg leste at jeg skulle kjøre den i foodprosseroren. Men som sagt, det ble godt. Takk for gode oppskrifter :-)

  2. Ingunn

    He he, kunst oppstår når man improviserer ;-) Høres ut som et artig måltid. Håper på en invitasjon så jeg får smake :-)

  3. Lillepersille

    Indisk er min absolutte favoritt!!!Bestemte meg for et par år siden at jeg skulle sette meg inn i det indiske kjøkken, og har siden det prøvd utrolig mange nydelige retter. Utrolig hvilke gode smaker man kan trylle frem med alle de gode krydderne de bruker. Senest i går laget jeg Murgh Makhani (smørkylling), en fantastisk rett!Prøver du ut noen gode indiske retter blir jeg kjempeglad hvis du legger ut oppskriften her! Takk for en flott og inspirerende blogg!

Legg inn en kommentar