Kjempegode kyllingburgere – middag alle liker på 1-2-3

Prøv disse kyllingburgerne! De er kjempegode! En opptur når man kommer hjem sliten fra jobb. Og de er vel verdt de 15 minuttene det tok å lage dem. Dette er den perfekte middagsrett å lage hvis du er alene hjemme, og ikke er motivert til å lage middag som tar lang tid. Men den passer også for familier, selv barn vil elske disse!  Tilpass krydringen ut fra hvem som skal spise dem.
kyllingburger
Du trenger pr porsjon (skaler opp ved flere personer):
150 g kyllingkjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 liten sjalottløk
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper
Krydder:  bruk krydder du liker og mengde ut fra hvor krydret du vil ha dem
(Jeg brukte 1 ts grønn karripasta, fordi jeg hadde et glass med det stående i kjøleskapet, og det passet helt glimrende. Men du kan bruke friske urter eller diverse annet krydder i stede, om du ikke har det).
Tilbehør: f.eks. dampede grønnsaker og poteter.
Slik gjør du:
Start med å sette på potetene. Jeg brukte Amandiepoteter med skallet på, fordi de koker raskt og er gode på smak. Damp grønnsakene eller ha dem i kokevannet til potetene på slutten av koketiden.
Slik lager du kyllingburgerne:
Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør det godt sammen. Bruk en skje til å lage boller i håndflaten. 150 g pr person blir til to burgere. Smelt 1 ss meierismør i en stekepanne og legg bollene i panna når smøret begynner å få en nøttebrun farge. Klem dem flate som på bildet under.
kyllingburger

Stek dem på medium varme mens du snur dem ofte. Stekes i ca 10 minutter. Hvis du lager burgere til mange og ikke har plass i stekepannen til alle, kan du bruke stekeovnen til ettersteking. Du steker da alle du skal lage etter tur i ett par minutter på hver side, legger dem i en ildfast form og setter dem deretter i stekeovnen (ved 180g i 10 min) for å bli gjennomstekte. Da får alle ferdigstekte burgere til samme tid :-)

Serveres med grønnsker og poteter. Jeg laget også en frisk dipp av 3 ss mager kesam, litt hakket hvitløk, salt, pepper og litt hakket persille. Men burgerne ble så gode og saftige at jeg fint kunne spist dem uten tilbehør :-) Gleder meg til å lage dette igjen!

Legg inn en kommentar