Chilisuppe med fusilli

Suppe er skikkelig kosemat for meg. Spesielt om jeg er litt sliten eller som i dag «kuren». Kuren er muligens et særtrøndersk ord (?) og betyr av våre en kombinasjon av litt tøtt, sliten, frossen og muligens på randen av småsyk. Et fenomentalt ord med andre ord, som oppsummerer alt det der :-)  Og dersom man altså er litt «kuren» trenger man en suppe som denne. Den inneholder mye som hjelper mot det, nesten ren medisin med andre ord. Og så føler man seg bedre etter en bolle med denne. Jeg garanterer :-)

Nok til 4 porsjoner (om det blir suppe igjen kan du spare den til neste dag. Den er minst like god dagen etter):

2 ss olivenolje
2-3 chalottløk
2 fedd hvitløk
1,5 ts spisskumin
1 ts cayennepepper
2 ss hvetemel
1 liter kyllingkraft (eller buljong)
1 boks hermetiske, hakkede tomater (helst økologiske)
3 røde chili
1 rød paprika
1/2 persillerot
1 gulrot
2 tomater
fusilli
salt

 

Forslag til garnityr ved servering (sett gjerne fram små skåler, så kan man selv velge):
rømme
revet ost
eventuelt maiskorn
sitron/lime båt

Slik gjør du det:
Tilsett olivenoljen, hvitløk og chalotløken i en stor gryte. Surr løken myk på medium varme. Tilsett det tørre krydderet, rør det godt inn. Ta kjelen av plata, dryss over melet og rør det godt inn. Spe så med kraft/buljong og rør godt. Øk varmen og gi det et oppkok.

Tilsett så de øvrige ingrediensene (bortsett fra tomat og fusilli). La det stå og putre en halvtime. Tilsett så tomat delt i biter og fusilli. La det småkoke til pastaen er blitt myk. Smak til med salt.

Server med rømme (lag gjerne fine ringer med rømmen), dryss ost og gjerne litt frisk koriander over. Press helt til slutt over litt lime eller sitron.

Legg inn en kommentar