Stekt ris – rask hverdagsmiddag

Jeg må innrømme at dette er en middag (eller lunsj) jeg ofte lager. Det er ikke avansert, det er ikke fancy, men det er veldig godt. Og ikke minst raskt! Man kan også variere ut fra hva man har av grønnsaker og kjøtt.  Noen ganger bruker jeg kylling, eller som her kyllingpølse. Men du kan også lage den med andre typer kjøtt eller bare med grønnsaker. Det er uansett egg i retten, så proteiner blir det uansett.

 

Dette er beregnet til 1 porsjon, øk etter behov :-)

Basis:
150 gram kokt ris
2 egg
1 kyllingpølse (eller kylling etc. Kan også utelates)
1/2 ts revet ingefær
1 ss soyasaus
litt cayennepepper (mengde etter smak) eller noen dråper chilisaus
1/4 ts salt
Salt og pepper
1 ss smør til steking

Grønnsaker: 
(avhenger av hva du har. På lista under ser du hva jeg brukte akkurat denne gangen. Tips: frosne wokgrønnsaker passer godt)
1 rød snacks paprika
1 grønn paprikalignede grønnsak funnet på spennende grønnsaksmarked (det er ikke en sterk grønn chili ;-)
3 shampignon i skiver
Friske grønne erter plukket ut  av ertebelger (kan erstattes med sukkererter)
Slik gjør du:

Bruk ris med fast konsistens, gjerne fullkornsris. Sett risen til koking i lettsaltet vann. Når risen er kokt heller du av vannet i et dørslag. La risen stå i dørslaget og bland inn grønnsakene. La det stå mens du gjør klar resten.

Visp sammen egg og salt  i en bolle. Smelt smøret i en stekepanne eller wok, og stek eggblandingen. Lag eggerøre med mindre biter. Etter ca ett minutt, når det er halvstekt har du i ris, revet ingefær, pølsebiter og grønnsaker. Bland godt. Tilsett  soyasaus og krydder.

La det steke ved medium varme i noen minutter. Server :-)

 

Legg inn en kommentar