Gatemat i Thailand

Thailandsk gatemat er legendarisk. Det ser noen ganger litt skummelt ut, men kvaliteten er ofte veldig bra. Hvis det er mest lokale folk som spiser der så er det et godt tegn. Da må man levere kvalitet for å fortsette å være i business.

Bildene her er fra gatematmarkedet i Krabi by, som har åpent hver kveld. Veldig, veldig god mat og hyggelige folk som jobbet her.

Vanskelig å vite hva man skal velge…

De hadde mye godt på menyen! Jeg spiste blant annet Phanang Kai, som er en curryrett. Den kan man få med enten kylling  eller kjøtt, og det er en søt rød karrisaus med kokosmelk. Det sies retten er oppkalt etter den malaysiske byen «Phanang» på kysten i nærheten av Thailand.

Oppskriften nedenfor er for en krydret Phanang curry. Du kan du velge å bruke mindre chili om du foretrekker en mildere  rett. Du kan gjerne også tilsette bambusskudd og aubergine om du har lyst på det.

Ingredienser:

300 gram kylling
1 stor boks kokosmelk
2 ts rød thai chili pasta (fås kjøpt ferdig, eller kan lages selv)
3 limeblader i skiver
6 basilikumblader
4 ferske røde chili i skiver (dropp frøene om du ikke vil ha det så sterkt)
1 ts av Thai fiskesaus
1 ss med soyasaus
1 ss sukker
1/2 ts salt
1/2 ss av kylling fond

 

Slik gjør du:

Tilsett 3 ss av kokosmelken og chilipastaen i en kjele. Surr det sammen. Tilsett så kyllingen og fortsett å røre i ca 5-7 minutter.

Tilsett sukker, og de ​​resterende tørre ingrediensene, fortsetter å røre. Ha i sopp, soyasaus, fiskesaus og chili.  Tilsett så resten av kokosmelken og rør den godt inn.

Ha så i limebladene og basilikumen.

Serveres med jasminris

 

2 Comments

  1. Mmm! Panang curry er en av mine favoritt-currier. Så enkelt og godt! Takk for oppskrift:)

Legg inn en kommentar