Enkel kyllingburger

kyllingburger

Kyllingburger er godt, sunt og enkelt. Her servert på grovt brød, men kan også spises uten brød, eller som hamburger om du vil ha mer brød. Denne er laget med blåmuggost, men kan lages uten og med annet krydder.

 

Du trenger pr porsjon:
100 g kyllingkjøttdeig
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper

Tilsett 50 g smuldret blåmuggost, hvis du liker det. Eller du kan tilsette ett fedd hvitløk og en hakket sjalottløk om du heller vil ha det.

Slik lager du kyllingburgerne:
Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør det godt sammen. Bruk en skje til å lage en bolle i håndflaten. Smelt 1 ss meierismør i en stekepanne og legg bollen i panna når smøret begynner å få en nøttebrun farge. Klem den flat. Stek først et minutt på hver side ved medium varme, reduser så varmen og stek videre til den er gjennomstekt (ca 10 min).

Legg en brødskive på en tallerken, legg så salat, burger og det tilbehør du ønsker oppå. Her er det brukt: salat, sjampignon, paprika, avocado, rød løk og tomat. Bruk det du liker og har i kjøleskapet.

 

11 Comments

 1. Magne D. Antonsen

  Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG helgespesial.

 2. Anonymous

  Elsker kyllingburgere selv og lager de ofte siden det er billig og enkelt, også er det sunt i tillegg ! Fantastisk :)

 3. Ingunn

  Så hyggelig :-) Ja det er veldig kjekt å lage kyllingburgere. Ettersom kyllingkjøttdeig er litt "seig" i seg selv, slipper man også å tilsette me/egg osv. og burgeren blir både enklere å lage, og kanskje også sunnere. Også finnes det mange variasjonsmuligheter: man kan tilsette ulike krydder, friske urter, ost osv. Nam :-)

 4. Magnus

  Ser utrolig godt ut, men du tar da også meget gode bilder! Sier alltid til meg selv at "dette må jeg prøve", men ofte blir det bare med tanken. Denne oppskrifta var jo også meget enkel – og virker "helsig". Kanskje et forsøk verdt? Takk for tipset!

 5. Ingunn

  Tusen takk Magnus! Artig at du synes det :-) Alle bildene er tatt av meg med mobilkamera… iPhone, uten blits og zoom :-) Dette er en god og enkel oppskrift, som du absolutt bør prøve :-)

 6. Anonymous

  Hei!!! Jeg lurer på hvorfor det allti publisere og reklamerer kjøtt kjøttkjøttkjøtt, fordi vegetar er jo fantasktisk mat og hvorfor kommer det ikke bilder og oppskrift på vegetar???? Det er mange som tror det er bare grønnsaker og frukt vi spiser, det er feil..Så det er like viktig at vegetarmat kommer i lysetJeg er vegetar:)

 7. Ingunn

  Kjære Anonym,nå har det seg slik at dette er min Blogg, og jeg publiserer det jeg liker å lage her. Jeg er ikke vegetarianer, så derfor lager jeg sjelden det. Men det er helt sikkert noen jeg burde gjort oftere. Det finnes noen få oppskrifter her som er vegetar, du finner dem i oversikten øverst til høyre, ved å trykke på "vegetar". Men det finnes vegetarmatblogger du kanskje heller bør besøke. Jeg anbefaler denne: http://veganmisjonen.blogspot.com/

 8. Anonymous

  Hei Ingunn:) Beklager at jeg utrykker ubehagelig :( takk for adressen:) lykke til videre med oppskriftene i bloggen:)

 9. Anonymous

  Selv pleier jeg å lage med hvitløk,1 pk kyllingkjøttdeig1 egg1-2 fedd hvitløkSalt og pepperRasp hvitløk med rivjern, blant kjøtt egg + hvitløk, form til burgere og stek. Raskt, godt, og ikke alt for usunnt :)

 10. Ingunn

  Hei, ja det er også godt. Jeg har en annen oppskrift her som ligner: http://min-middag.blogspot.com/2011/03/kjempegode-kyllingburgere-middag-alle.htmlMen jeg dropper egg når jeg lager burger av kyllingkjøttdeig, fordi den er så seig i seg selv henger burgerne godt sammen også uten egg. Blir vel så godt synes jeg :-)

 11. Anonymous

  Mhmmmm :)

Legg inn en kommentar