Enkel og god biffgryte!

biffgryte

Enkel og god middag, biffgryte med grønnsaker og «alt i gryta». Masse smak, og det beste av alt: den er minst like god dagen etter! Lag stor porsjon, og ha kjempegod middag dagen etter også!

Ingredients

  • 400 g rimelig biffkjøtt
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 løk
  • 2 fed hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 chilli
  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • 2 tomater
  • 3 kokefaste poteter
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl rødvin
  • 1,5 dl kraft (el vann + buljong)
  • 1 dl matfløte
  • 1/5 dl rømme
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Finn fram ei stor gryte og smelt 1 ss smør. Surr finhakket hvitløk og løk delt i store biter. La det surre ett par minutter på medium sterk varme. Skal ikke bli brunt, bare mykt. Del potetene i halve skiver (del først poteten på langs, og skjær deretter skiver som er 2-3 mm tykke). Det er viktig at potetbitene ikke er for tykke/store, for da vil de ikke være ferdige samtidig med resten av gryta. Gjør det samme med gulroten, og putt den også i gryta. Tilsett så paprika, tomat og sjampinjong i skiver og hakket chili. La gryta stå og putre på lav varme, mens du gjør resten.
  2. Del biffkjøttet i ganske store biter, og brun den lett i panna. De skal ikke bli gjennomstekte. Stek dem i ett par minutter og legg dem deretter over på en tallerken hvor de kan hvile mens du gjør ferdig resten.
  3. Etter at du har tatt kjøttet ut av panna har du i ett par dl vann i panna og lar den koke litt. Tilsett så buljong og rør rundt. Saft fra kjøttet blir dermed tatt vare på, og blir med i gryta. La det koke litt slik at det blir litt redusert. Tøm det deretter over i gryta. Tilsett også vinen.
  4. Ta en kopp og bland melet med fløte og tomatpuré. Rør det godt sammen og tilsett det så i gryta. Rør godt rundt og la det koke opp. Reduser varmen og la det stå og putre på lav varme i 5-10 min.
  5. Tilsett rømmen og kjøttet. La det putre/trekke på lav varme med lokk over i ca fem minutter. Smak til med salt og pepper.Server med en frisk salat.

 

11 Comments

  1. gro.nyborg@mrfylke.no

    prøv denne

  2. Gleder med til middag i morgen!;) Skjønte ikke helt det med potetene og hvordan de skal skjæres opp? Og hvor store skal gulrøttene og paprikaen være?

  3. Og tomatene?

  4. Lager denne i dag – med stangselleri og litt røkt paprikapulver oppi gryta som smakstillegg.

  5. Jon Einar

    Fin oppskrift, supplerte med litt kidneybønner og det falt i smak blant kidsa =)

  6. Astrid

    Utrolig god rett! Brukte fond istedenfor rødvin og kantareller istedenfor sjampinjong. Kokte kjøttet i 1,5 time for å få det mørt. Gikk ned på høykant selv hos barna.

  7. 1/5 rømme? Mao 1 spiseskje ?

    • Ingunn Aspli

      1/5 boks rømme blir noe mer enn 1 ss. En boks inneholder 3 dl. Altså 300 ml. Fordelt på fem blir det 60 ml. Som tilsvarer 2 ss

Legg inn en kommentar