Enkel og god middag, biffgryte med grønnsaker og «alt i gryta». Masse smak, og det beste av alt: den er minst like god dagen etter! Lag stor porsjon, og ha kjempegod middag dagen etter også!
Ingredients
- 400 g rimelig biffkjøtt
- 300 g frisk sjampinjong
- 1 løk
- 2 fed hvitløk
- 2 ss olje
- 1 chilli
- 1 paprika
- 1 gulrot
- 2 tomater
- 3 kokefaste poteter
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss hvetemel
- 1,5 dl rødvin
- 1,5 dl kraft (el vann + buljong)
- 1 dl matfløte
- 1/5 dl rømme
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Slik gjør du:
- Finn fram ei stor gryte og smelt 1 ss smør. Surr finhakket hvitløk og løk delt i store biter. La det surre ett par minutter på medium sterk varme. Skal ikke bli brunt, bare mykt. Del potetene i halve skiver (del først poteten på langs, og skjær deretter skiver som er 2-3 mm tykke). Det er viktig at potetbitene ikke er for tykke/store, for da vil de ikke være ferdige samtidig med resten av gryta. Gjør det samme med gulroten, og putt den også i gryta. Tilsett så paprika, tomat og sjampinjong i skiver og hakket chili. La gryta stå og putre på lav varme, mens du gjør resten.
- Del biffkjøttet i ganske store biter, og brun den lett i panna. De skal ikke bli gjennomstekte. Stek dem i ett par minutter og legg dem deretter over på en tallerken hvor de kan hvile mens du gjør ferdig resten.
- Etter at du har tatt kjøttet ut av panna har du i ett par dl vann i panna og lar den koke litt. Tilsett så buljong og rør rundt. Saft fra kjøttet blir dermed tatt vare på, og blir med i gryta. La det koke litt slik at det blir litt redusert. Tøm det deretter over i gryta. Tilsett også vinen.
- Ta en kopp og bland melet med fløte og tomatpuré. Rør det godt sammen og tilsett det så i gryta. Rør godt rundt og la det koke opp. Reduser varmen og la det stå og putre på lav varme i 5-10 min.
- Tilsett rømmen og kjøttet. La det putre/trekke på lav varme med lokk over i ca fem minutter. Smak til med salt og pepper.Server med en frisk salat.
prøv denne
Gleder med til middag i morgen!;) Skjønte ikke helt det med potetene og hvordan de skal skjæres opp? Og hvor store skal gulrøttene og paprikaen være?
Jeg skærer potetne i tynne skiver, så de skal behøve så lang koketid :-)
Og tomatene?
De har du også i gryta :-)
Lager denne i dag – med stangselleri og litt røkt paprikapulver oppi gryta som smakstillegg.
Fin oppskrift, supplerte med litt kidneybønner og det falt i smak blant kidsa =)
Godt å høre! Elsker Kidneybønner, så det skal jeg legge til også neste gang jeg lager den!
Utrolig god rett! Brukte fond istedenfor rødvin og kantareller istedenfor sjampinjong. Kokte kjøttet i 1,5 time for å få det mørt. Gikk ned på høykant selv hos barna.
1/5 rømme? Mao 1 spiseskje ?
1/5 boks rømme blir noe mer enn 1 ss. En boks inneholder 3 dl. Altså 300 ml. Fordelt på fem blir det 60 ml. Som tilsvarer 2 ss