Tips: slik får du krydderurtene til å leve lenger

Jeg har slitt med å få krydderurter til å overleve mer enn noen dager. Jeg har enten gitt dem for mye eller for lite vann, og de har raskt gulnet og visnet. Trist, da det er ofte jeg bare trenger litt, og fint kunne brukt resten senere.
Krydderurter

Men nå har jeg funnet på noe smart. Jeg har tatt en stor vid glassvase som jeg har lagt dekorstein i bunnen av (tror begge deler stammer fra IKEA) og satt urtene i den. Vasen fungerer som et lunt drivhus, og når jeg vanner renner noe av vannet ned blant steinene.

krydderurter

Plantene holder seg fuktige uten å drukne. Jeg gir dem ett glass vann på deling hver dag, og nå har de overlevd i to uker. Det må være ny rekord :-)

5 Comments

 1. Lill Anette

  Åh, smart! Jeg klarer andre planter, men urter har kort levetid hos meg :p

 2. Iris Jeanette

  Så lurt!Dette må prøves:-)

 3. Lillepersille

  Det var et smart tips, det skal jammen jeg prøve også. Urtene dør med en gang her også og det er så kjedelig når man bare har brukt littegrann av de :-)Takk for godt råd!

 4. Ingunn

  Ingen årsak :-) Jeg tror noe av grunnen til at de dør er at pottene skal være passe fuktig, og det er vanskelig å få til, spesielt på vinteren. Nå er det tørr inneluft, og lite lys også. Dårlige forhold for urter. Men så langt ser dette ut til å fungere bra. Mine to potter har tatt seg opp siden jeg satte dem i glassvasen og ser ut til å trives :-) Så nå er deres største livsrisiko at jeg spiser dem opp ;-)

 5. Smart dette skal jeg prøve.pent så det ut og:)

Legg inn en kommentar