Inas enkle rundstykker

rundstykke

Jeg har i dag alt med inspirere av Ina fra bloggen «Mat på bordet«. Ina har en veldig bra matblogg, med spesielt fokus på brød og kaker. Hun er den i Norge som har skrevet mest om «No knead bread» (eltefritt brød), og hun har nettopp gitt ut en kokebok som heter «Eltefritt brød og himmelske kaker». Jeg har ofte vært innom henne blogg, spesielt for å se de mange variantene hun lager av «no knead bread».

En av mine favorittoppskrifter har vært oppskriften hennes på no knead bread med kanel, sukker og rosiner.  Det er få ting som er så godt som bakeverk med duft av kanel.

Men i dag har jeg laget min versjon av hennes oppskrift på enkle rundstykker. Jeg har laget min egen versjon, som er en hybrid mellom oppskriften med kanel, sukker og rosin, og denne. Ettersom jeg satte i gang på impuls har jeg ikke laget dem som «no knead», men overlatt eltingen til min Kenwoodmaskin. Men denne kan fint også lages ved at man setter deigen til heving over natten. Da slipper man å bruke maskinen (slipper all knaing) og slipper forhevingen. Mengden gjær reduseres da til 0,5. Det skal jeg prøve neste gang.

Du trenger til 12 rundstykker:
250g grovt mel (jeg brukte rugmel, havregryn og litt speltmel. Fint å få brukt opp melrester).
250g hvetemel
1,5 ts salt
1 pakke tørrgjær
4 dl vann
50g rosiner
2 ss sukker
1 ss kanel

Bland mel, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. La det elte i 5-10 min, til alt er godt blandet. Det er nå en bløt deig. Dekk med plast og la det stå og heve i en time.

Etter en time setter du den i maskinen igjen, og lar den kna deigen noen minutter. Ha i rosinene og la de eltes inn. Du har nå en seig og klissete deig. Men det er bare bra, for da vil de heve godt og bli luftige under steking.

rundstykke

Finn frem muffinsbrettet, smør rommene med litt smør og dryss litt mel i hver form. Del deigen i to. Bruk en skje til å fordele litt deig i hver form. Dryss så en blanding av sukker og kanel på hver, og fordel resten av deigen oppå (slik at det blir et lag med sukker/kanel i midten av hvert rundstykke. Dryss så litt av blandingen på toppen av hvert rundstykke. Spray med vann.

Sett ovnen på 220 grader. La formen stå og hvile seg litt (etterhever litt) mens ovnen blir varm. Stekes i 10-15 min. La rundstykkene avkjøles i forma.

rundstykke

De ble veldig gode! Smaker nydelig med ost på, gjerne sammen med kakao :-)

Utfordring til Mat på bordet:
Takk for mange flotte oppskrifter og inspirasjon på bloggen din! Det var artig å prøve oppskriften din. Nå utfordrer jeg deg til å prøve en av oppskriftene på min blogg; www.minmiddag.no og å skrive om det. Du velger selv hvilken oppskrift.

En stor del av moroa ved å skrive blogg er at andre prøver oppskriftene dine, og kanskje har en egen måte å gjøre det på. Litt sånn «Hver gang vi møtes»- i matbloggverdenen ;-) Oppfordrer også andre til å prøve mine, og andres oppskrifter, og legge ut bilder og tekst om det. Setter pris på link til siden min, og om du tipser med om saken etterpå (slik at jeg får gleden av å lese den :-)

 

Legg inn en kommentar