Fem anbefalte velkomstdrinker

Vi går nå inn i en periode med mange festdager, og mange lurer på hva de skal by gjestene sine når de ankommer selskapet. Det er kanskje årsaken til at nettopp velkomstdrink er det aller flest har søkt på og lest om her på minmiddag.no, selv om det først og fremst er en matblogg. Men det er mye god mat i godt drikke – og en velkomstdrink kan virkelig slå an tonen for et godt selskap.

Velkomstdrink

Når du velger velkomstdrink bør du tenke på hva slags selskap det skal være, og hvem som kommer. Det er kanskje ikke en god idé å pimpe opp velkomstdrinken med mye vodka i familielag, men det kommer selvsagt helt an på familielaget. Og man bør også huske på å tilby gode alkoholfrie alternativer!

Her er noen av mine favoritter innen velkomstdrink

Gode velkomstdrinker

 1. Champagne
  – behøver ikke tilsette noe som helst. Kan eventuelt feste et jordbær på glasset for å pynte opp. Budsjett avgjør valg av champagne, men jeg kan tipse om en av mine favoritter: Jules Bonnet ekstra brut premier cru. Det en en blanc de noirs champagne, med mye friskhet og smak, som koster 315,- noe som er moderat innen denne verdenen. Som et alternativ til champagne kan du vurdere en god prosecco, som er musserende vin fra norditalia. Mye friskhet og et godt boblende alternativ, til en brøkdel av prisen. Min erfaring er at prosecco likes av mange, så det er et alternativ som pleier fungere godt som velkomstdrink.
 2. Champagne cocktail – som servert i filmen Casablanca
  Skal man først blande ut champagne bør det helst være for å oppnå en stilig klassiker som denne.Du behøver til hver drink:
  1 cl cognac
  1 sukkerbit
  to dasher Angostura Bitter
  tørr champagne (her tviler jeg på at noen vil merke forskjell om du erstatter champagnen med en Crémant de Bourgogne)Finn fram like mange champagne glass som gjester. Denne drinken kan forberedes før gjestene kommer, men boblene må tilsettes rett før servering. Legg en sukkerbit i bunnen av hvert glass, og hell i Angostura Bitter som trekker inn i sukkerbiten. Tilsett cognac, og la glassene stå i påvente på at gjestene kommer. Tilsett champagne og server etter hvert som gjestene kommer (hold glassene på skrå når du heller i, og gjør det forsiktig. Det kan fort skumme over). Dette er en velkomstdrink som passer for mindre selskaper.
 3. Strawberry Daiquiri
  – jeg vil også gjerne legge inn et godt ord for Strawberry Daiquiri. For meg er dette sommerdrinken over alle. Passer perfekt når det er sommer og varmt – kanskje på en grillfest? Helst når det bugner av ferske norske jordbær! Denne passer også best til mindre selskaper, da det vil kunne være litt mye jobb å lage mange. Men kan kan gjøre en del forberedelser og ha ting stående klart, så kan det nok gå bra å lage den til mange også.  Du finner oppskrift og framgangsmåte her 
 4. Tinto de verano
  Jeg vil også gjerne anbefale Tinto de verano som er en populær sommerfavoritt i Spania. I norge har man kanskje ikke helt fått øynene oppe for denne ennå. Men det bør flere få fordi den er veldig god, mange vil like denne, den er veldig rask og lett å lage og kan enkelt lages til et svært stort selskap. Du behøver bare rødvin (gjerne en billig og ikke spesielt bra en), sprite/7Up, isbiter og lime. Bland 50/50 vin og brus, tilsett is og noen skiver lime. Og vips ferdig! Det høres ikke godt ut – men du vil bli overrasket :-)   Du kan lese mer om Tinto de verano her 
 5. Punsj med hvitvin
  Dette er bloggens mest populære oppskrift – og har så langt vært lest av 92 000 besøkende. Hvor mange som har hatt glede av denne oppskriften vet jeg ikke, men at det er mange det er jeg sikker på. Jeg har selv laget den mange ganger, og brukt den både i bursdager, bryllup og andre store lag. Den har alltid vært en hit. Det som gjør den så bra er at den er god (det er selvfølgelig det viktigste), den er lett å lage og man kan enkelt lage den til svært mange folk. Min erfaring er også at den er lett å like av alle. Jeg anbefaler å lage denne uten å tilsette ekstra vodka. Mange er skeptiske til punsj fordi det ofte ikke smaker alkohol, og man er redd man skal «drikke den som saft» og bli brisen på tom mage (høres ikke så ille ut spør du meg, men vi er alle forskjellige :-). Så jeg har for det meste laget den kun med vin, og alkoholnivået vil da kanskje ligge på omtrent samme nivå som øl. Ingen grunn til bekymring med andre ord. Det kan også være lurt å sette opp et lite skilt ved punsjen hvor det står hva som er i den, da mange lurer på dette.  Du finner oppskrift og framgangsmåte her

Hva slags velkomstdrink liker du best? Og kanskje du har en oppskrift du vil anbefale? Skriv gjerne i kommentarfeltet under og legg gjerne inn din anbefalte oppskrift.

 

Legg inn en kommentar