Frisk og god punsj

Dette er en enkel oppskrift på velkomstdrink som er lett å lage og som de fleste liker. Frisk og god.

Du trenger en stor bolle, eller stor vase som vist på bildet. Dette kan du kjøpe for en rimelig penge f.eks. på IKEA (i avdelingen for vaser finnes det noen store som kan brukes). Som den du ser på bildet over.

Vasen/bollen på bildet øverst i innlegget kommer fra Bohus, tror jeg. Den er dessverre historie, da den ble knust på en fest for et par år siden. Dumt for jeg syntes den var fin. Men den fra IKEA er av tykkere glass, og mer solid. Dette er en nyttig gjenstand det kan være lurt å ha. Om du ikke får bruk for den som punsjbolle igjen, er den også en utmerket vase :-)

En slik vase tar mange liter. Full tror jeg den tar ca 10 liter. Jeg laget velkomstdrink og fylte den opp til et bryllup en gang, og da var det nok velkomstdrink til svært mange gjester. Hvis du skulle gå tom, kan du også etterfylle i bollen.

Gir 7-8 liter, dvs ca 40 glass
En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
1,5 liter Mosell
1,5 liter Sprite
1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
Skiver av sitron og lime
isbiter

Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass
For et mindre selskap. Kan lages i en stor mugge, eller en bolle.
1 flaske vin
0,5 liter Mosell
0,5 liter Sprite
0,33 liter eplemost
(ett par dl vodka. Valgfritt)
Skiver av sitron og lime
isbiter.

Slik gjør du: 
Hell først i alt uten kullsyre. Skjær opp sitron og lime og legg oppi bollen.
Den kan nå stå klar til rett før gjestene kommer. Mosell og Sprite bør stå kaldt så lenge som mulig.

Rett før folk kommer, heller du forsiktig i brusen. Prøv å unngå at kullsyren forsvinner, ved å holde bollen «på skrå». Hell ned forsiktig på den ene siden av bollen. Ha i isbiter til slutt.

Du kan også ha i andre typer frukt i bollen, men min erfaring er at mye synker til bunnen, ser grøtete og ikke bra ut. Fordelen med skiver av sitrus er at de flyter pent på toppen. Jordbær er blandt det som synker, og jeg anbefaler heller å servere det ved siden av. Man kan for eksempel skjære ett snitt i jordbærene og sette dem på toppen av hvert glass. Det ser lekkert ut!

Lykke til!


11 Comments

 1. hegeroettereng

  Veldig frisk og god! Et sikkerstikk:)

 2. Adele L.

  Kjempe-god!

 3. Anonymous

  Tror du det går ann å lage den uten alkoholen? :)

 4. Jeg har ofte laget et alkoholfritt alternativ ved siden av. Jeg bruker da de samme ingrediensene, men dropper vin/sprit.

 5. Pingback: Punsj – verdens beste velkomstdrink | minmiddag.no

 6. Viktorija

  Hei..hvilken tipe vin anbefaler du?:) skal lage den til 40 års dagen..

  • Bruk en billig vin, ettersom den skal blandes med andre ting, spiller det liten rolle hvilken vin du bruker. Jeg pleier bruke en 3-liter med Astica (tror den heter det) Kjekt med kartong til dette :-)

   Lykke til!

 7. Skal servere en raus gruppe folk. Har du noe godt tips til hva man kan ha punsjen i? Og så lurer jeg på om kanskje en ingrediens til som kunne sette en ekstra spiss på denne punsjen? Thanks (-:

  • Ingunn

   Hei!
   Hvis du ikke har tilgang på en kjempestor bolle, anbefaler jeg å kjøpe en stor glassvase på IKEA. Som den på det nederste bildet. Anbefaler å bruke en ståløse som er «bøyd» på enden, slik at den kan henge på kanten.

   Hvis det er mange som skal ha og du ikke vet hvor mye som vil gå med er det en god løsning å ha mer råvarer lett tilgjengelig, slik at det kan «etterfylles» i bollen.

   Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne fra mangt et lystig lag. Så jeg tror akkurat denne blandingen er noe de fleste liker. Du kan ev ha i litt mer vodka, men smak til underveis :-)

   Kan også vurdere Tinto de verano som velkomstdrikk. Enkelt og raskt å lage det også. Oppskrift og bilder ligger her på siden :-)

 8. kristin forza

  hei, tenkte å lage denne i helga, men vil ha den rød/rosa. hva tror du om å erstatte eplemos med tranebærjuice? :)
  takk

 9. Jonny Olsen

  Bra punsj…

  Brukte oppskriften din, og lagde dobbel mengde av den lille oppskriften.. brukte bare da 5dl ekstra med mosell, og da blei den helt toppers.. Alle likte den godt…

  Passa da helt fint i en stor gammel punsjglassbolle vi har hatt stående…

  :-)

Legg inn en kommentar