Indisk inspirerte kyllingkjøttboller med pasta

Dette må være det man kaller en crossover rett, med kjøttboller med indisk krydder og italiensk pasta… Selv om resultatet neppe er en rett noen av landene vil vedkjenne seg, fornorsket som den er. Men ble godt, og så får jeg denne gang ignorere disse stolte nasjonenes mattradisjoner :-)Du trenger:
1 pakke kyllingkjøttdeig

1/4 ts gurkemeie
1/4 ts karri
1/2 ts spisskummen
1/4 ts cayennepepper
1/4 ts koriander
1/2 ts salt
1 fed hvitløk
1 sjalottløk
1 ts potetmel

1 ss olje
1 ss smør

1 sjalottløk
50 g spinat
1 ss sweetchilisaus
1 ss soyasaus
1 terning kyllingbuljong
2 dl vann
1 ss creme fraiche

1 pakke fersk pasta

Før du starter: sett stekeovnen på 200 grader.

Du trenger en «bolle» krydder til denne retten

Kyllingkjøttbollene:
Start med å blande alt krydderet og saltet i en bolle. Tilsett 1 ss olje, og rør rundt. Hakk løken og hvitløken i fine biter, og ha det i blandingen. Du har nå fått en fin krydderpasta. Tilsett 1 ts potetmel. Rør blandingen godt sammen. Bland inn kyllingkjøttdeigen, og bland godt. Lag små boller med skje/hendene, og sett dem på en tallerken.

Smelt 1 ss smør i en panne, og stek bollene ved medium varme. De skal få en fin gyllen stekeskorpe. Etter at de har blitt brune rundt om (5 min), så legger du dem over i en ildfast form, og sett formen inn i ovnen. De skal nå stå der og ettersteke, til resten er ferdig (10-15 min)

Stekes i 5 min for å få fin farge

Saus:
Bruk samme panne som du stekte kyllingkjøttbollene i. Bruk stekefettet som er i panna (det vil gi god smak). Du skal nå lage en saus. Surr først hvitløk og sjalottløk i panna. Tilsett eventuelt litt olje, dersom det er lite stekefett i panna. Surr ett minutt før du tilsetter spinaten. Surr litt, og hell over vann med buljong. La det stå og putre, mens du smaksetter med sweet chili, creme fraiche og soyasaus. La stå på lav varme.

Sjalottløk, hvitløk og fersk spinat

Pasta:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når den er klar heller du av vannet og lar den stå og dryppe av.

Servering:
Legg pastaen nederst på en tallerken. Legg kjøttbollene utover på pastaen.
Hell sausen over.

Og vips, min egenkomponerte crossoverrett :-)
Konklusjon:
Terningkast 6 for kjøttbollene, men sausen var ganske kjedlig og holdt bare til en 4er.  Men kjøttbollene ble fantastiske. Disse skal jeg lage igjen. Tror de ville være veldig gode på spyd. Ser for meg små tapasspyd med kyllingkjøttboller, cherrytomat, sopp, løk osv. Kanskje også med noen pølsebiter innimellom og andre ting man bruker på slike spyd. Da ville jeg laget bollen litt mindre, og stekt de ca 10 min i panna før jeg tredde dem på spyd sammen med de andre ingrediensene. Deretter lagt spydene i en ildfastform og stekt dem ytterligere 5 minutter ved 200 grader. Sammen med spydene ville jeg servert små skåler med dipp: en med mango chutney, en med sweetchilisaus og en med peanøttdipp. Nam :-) Gleder meg til neste gang!

Legg inn en kommentar