Frisk og syrlig panna cotta med pasjonsfrukt

Panna cotta, eller vaniljepudding på godt norsk, er veldig godt og noe de fleste liker. Sammen med den passer det veldig godt med bærsaus, som fra jordbær eller bringebær, eller min favoritt pasjonsfrukt. Kombinasjonen av søtt og syrlig synes jeg er perfekt i denne desserten.

Panna cotta kan man gjerne lage dagen før, og la stå i kjøleskapet fram til den skal brukes. Hvis den lages samme dag må man huske på å beregne ekstra tid slik at den stivner.

Til 6 porsjoner trenger du: 
2/3 liter matfløte (en stor boks, eller to små)
2 vaniljestenger (eller fire små)
10 pasjonsfrukter
6 ss sukker til pannacottaen og 50 g til sausen
6 plater gelatin

Slik gjør du:
Ha fløten og sukkeret i en kjele. Splitt vaniljestengene, og skrap ut alt det sorte inni. Ha både innmaten og selve vaniljestengene opp i kjelen. Del to av pasjonsfruktene i to og klem alt innholdet ut og opp i kjelen. (De resterende pasjonsfruktene spares til neste dag, til du skal lage sausen til toppen). Varm opp blandingen langsomt nesten til kokepunket, mens du rører i blandinga. La den stå ett par minutter og godgjøre seg, slik at vaniljesmaken får utvikle seg.

Legg gelatinen i kaldt vann i ett par minutter. I mens siler du fløteblandingen, slik at vi får tatt vekk vaniljestengene og frøene fra pasjonsfruktene. Ha blandingen tilbake opp i kjelen. Temeraturen skal være varm, men ikke kokende. Ha gelatinen opp i blandingen, og rør til det er oppløst. La stå noen minutter slik at temperaturen blir lunken.

Fyll i seks glass (gjerne vinglass), som rommer 1,5 til 2 dl. Sett glassene kjølig til neste dag (eller til senere samme dag).

Før servering lager du pasjonsfruktsausen som skal på toppen. Ta en bolle, og press/skrap ut innholdet av alle pasjonsfruktene. Bland inn 50 g sukker. Rør godt og la det gjerne stå litt slik at sukkeret løser seg opp. Fordel på toppen av alle glassene.

Nam :-)

2 Comments

  1. hvor mye koster alt dette ? og hva er næringsinnholdet?

    • Hei Lisa
      Jeg skriver ikke en blogg hvor jeg oppgir pris og kallorier for oppskriftene. Men du kan sikkert regne det ut selv?
      Jeg vil anslå at prisen for alle ingrediensene blir rundt en hundrelapp. Når det gjelder kallorier så er det vel først og fremst fløten som generer flest. Dette er ikke slankekost, men noe jeg lager to ganger i året. Og det tåler de fleste :-) Jeg er opptatt av sunn, god og variert mat. Jeg mener alle kan spise nesten alt, men det avhenger av hvor ofte og hvor mye :-)

Legg inn en kommentar