Frisk sommerdessert med ananas, bringebær og is

Dette er en svært frisk og god dessert. Med ananas, bringebær eller jordbær om du heller vil ha det. Det er laget en enkel og smakfull myntesaus, som består av sukker, litt lime og mynte, og som passer veldig godt sammen med ananas.

For å gjøre det hele enda mer friskt og sommerlig er det laget en rask iskrem. Den er laget av 90% frukt, og litt sukker og fløte. Du trenger en foodprocessor for å lage denne.

Du trenger til fire porsjoner:
1/2 frisk ananas
1 pakke bringebær, eller en halv kurv jordbær

Til sausen:
en neve mynte
1/4 lime
3 ss sukker

Til isen:
ca 250 gram frossen frukt (jeg brukte smoothieblanding med ananas, melon, banan etc)
50g sukker
1-1,5 dl kremfløte

Slik gjør du:
Start med å skjære ananas i tynne skiver eller i biter, alt etter hva du liker. Dander dem på en tallerken eller i et høyt dessertglass. Legg bringebær eller jordbær imellom.

Lag så myntesausen. Det gjør du ved å bruke en morter, eller bakenden på en tresleiv. Knus mynten sammen med sukkeret, slik at det blir en grønn pasta av det. Tilsett limesaft, og rør det sammen til en fin saus. Drypp dette over ananasen.

Nå lager du isen: Ha den frosne frukten og sukkeret i en foodprocessor. Kjør bandingen i ca 1 minutt, det er en grov masse. Pass på at blandingen ikke legger seg for mye ut til sidene. Hvis den gjør det stopper du maskinen og rister litt på den, slik at det legger seg fint midt i, før du fortsetter. Når det er grovknust tilsetter du langsomt fløten. Kjør videre på full hastighet, og du vil se at det nå langsomt forvandler seg til iskrem. Det får en flott konsistens. Lag så kuler av isen og legg på toppen av hver serveringsskål.

Veldig godt, og vil ha potensial til å imponere de du serverer…

 

One Comment

  1. Ingvild

    Hei, Jeg har lagt deg til i blogglisten min:)Klem Ingvild

Legg inn en kommentar