Salmabåt på et stille grønt hav

Dette er mitt bidrag i Salmalakskonkurransen. Oppskriften er enkel å lage, og mild og god. Jeg tror mange barn som er skeptiske til fisk ville like denne.

Salmalaks er garantert benfri og god på smak. Hvis den i tillegg blir servert som en båt må det jo bli en hit blant barna? Retten passer også som forrett, spesielt hvis det skal serveres til gjester i ulike aldre og med ulike preferanser og smak.

Du trenger til 4 porsjoner (1 båt pr person):
600 gram Salmalaks
1 stor søtpotet
1,5 ss soyasaus

1 dl fløte
200 g selskapserter
4 dl vann med buljong
1 ss smør
salt og pepper

Slik gjør du:
Skjær søtpoteten skiver som er 3-4 mm tykke. Bruk en skarp og god kniv for å få pene skiver. Fire skiver skjærer du til «seil» og fire i båtfasong. Skjær så en båt av Salmalaks, i samme størrelse som båten av søtpotet. Legg så salmabåten oppå søtpotetskiven, slik at søtpoteten blir en bunn på båten.

Sett båtene i en dyp ildfast form, som er smurt med smør. Legg «seilene» i samme form. Dekk med aluminiumsfolie, og bak ved 200 grader i 12-13 minutter.

Mens fisken står i oven lager du sausen: 
Ha vann og buljong i en kjele, og kok opp. Tilsett så ertene og kok de møre. Hell av nesten alt vannet, og ha ertene over i en foodprosessor. Tilsett smør, fløte og soyasaus. Kjør blandingen til den er en fin jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Serveres slik:
Ha sausen i et jevnt lag på tellerkenen. Og sett Salmafiskebåten på midten, og sett så selilet på til slutt. Bruk en tannpirker eller avkortet grillpinne til å feste det med. Serveres umiddelbart :-)

Du kan lese mer om Salmalaks konkurransen her: www.salma.no

 

 

One Comment

  1. 2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.noHvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!Velkommen!

Legg inn en kommentar