Gambas, en klassisk tapasrett

En klassisk spansk tapasrett er Gambas eller reker/scampi som det heter på norsk. Man pleier å få dem servert fresende rett fra ovnen, hvor de er bakt i olje med chili og hvitløk.

Du trenger:
En pakke frosne scampi
En halv lime
En halv sitron
En halv chili
Hvitløk
4 ss olje
1/2 ts malt cayenne pepper
1 ts salt

Tin scampi i kjøleskap (legg dem gjerne i kjøleskapet kvelden før de skal brukes), eller ved å legge den uåpnde posen i iskaldt vann ett par timer før de skal brukes. Skrell scampiene.

Hakk hvitløk og chili, og mos det i en morter. Tilsett krydderet og oljen og rør det godt sammen.

Smør en ildfast form med litt olje. Spre scampiene utover i formen. Press sitron og lime over (spar ett par båter av hver til servering). Hell krydderblandingen over, og bland det godt.  Stekes midt i ovnen i ca 8 minutter, til alle har skiftet farge til rosa. Pass på å ikke steke for lenge, for da blir de som viskelær :-)

Legg inn en kommentar