God jordbærsmoothie

Dette er en sunn og god smoothie som passer både for de minste og vi litt større. Den inneholder mye jordbær, som er noe av det sunneste vi kan spise.

jordbær

Jordbær inneholder store mengder antioksidanter som skal beskytte kroppens cellestrukturer mot skader av såkalte frie radikaler. Jordbær skal være bra for hjertet og beskytte mot betennelser. Jordbær inneholder også jern, kalsium, C-vitaminer og noe A- vitaminer.

Banan inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre fruktslag, og gir et energitilskudd. Passer derfor ypperlig i smoothie til småbarn, som trenger energitett mat. Bananer inneholder også mye fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. Bananer inneholder også endel vitamin B6 og kalium.

Jeg har også tilsatt eple i denne, da det også er rik på fiber og bra for fordøyelsen.

Kilder: frukt.no

Jordbærsmoothie (gir 10 barneporsjoner)

  • 1 pose frosne jordbær (500g) eller 500 friske norske jordbær
  • 2 bananer
  • 3 epler

Ettersom det er vinter har jeg kjøpt frosne jordbær, da de ferske som finnes i butikken nå har lite smak og er dyre. De frosne er et godt alternativ på vinteren. Når det blir norsk jordbærsesong er det helt klart best med jordbær fra Lensvika :-)

Slik gjør du

  1. Tin jordbærene gjerne i kjøleskap over natta, eller en stund på kjøkkenbenken. Om du bruker ferske bær vasker du og renser dem i stede.
  2. Skrell epler og banan, og del i biter.
  3. Kjør alt i en food prosessor til massen er helt finmost.
  4. Fordel i poser eller på glass. Holdbar 2 døgn i kjøleskap eller 2-3 mnd når du fryser dem ned.

jordbær smoothie

Veldig sunt og godt!

Hvis du er interessert i slike poser som jeg har brukt på bildet, så finner du mer info om dem her

Legg inn en kommentar