Gode D-vitaminer! Spis Laks!

Jeg så Puls på NRK for noen dager siden, hvor det ble snakket om at mange nordmenn får i seg for lite D-vitamin nå på vinteren. Selv om vinteren skulle være mild, og det ser ut som vår, får vi likevel lite vitamin D fra sola. Så vi må få det fra andre kilder. I programmet ble det sagt at laks er den beste, naturlige kilden til vitamin D. Og det er flott, for laks er noe av det beste jeg vet, og det er kanskje den aller mest allsidige fisken. Jeg har over 20 oppskrifter med laks her på bloggen. Du finner dem alle samlet her.

I følge NRK har det i det siste vært stor oppmerksomhet rundt positive effekter av D-vitamin. Det er mye som tyder på at dette vitaminet kan beskytte mot nesten alt som er skummelt: fedme, kreft, depresjon, hjerte- og karlidelser, diabetes og multippel sklerose. For å nevne noe. Men de sier også at lite av dette er etablerte vitenskapelige sannheter, ifølge norske helsemyndigheter. Men jeg er sikker på at det ikke skader å få i seg litt mer fisk ;-) Og så er det jo godt…

Her følger noen av mine favoritter:

Sahimi av laks – rått og godt!

Laks sashimi
Ovnsbakt laks i kremet saus – mild og god, alle liker denne!

Ovnsbakt laks i kremet saus


Lun laksecarpatcio i champagnesaus – hvem kan si nei til champagnesaus?

Laks


Hot thaibuljong med laks – laks er allsidig og tåler også å bli sterkt krydret!

Hot thaibuljong med laks


Kremet fiskesuppe med laks og krepsehaler
– dette er en veldig god fiskesuppe!
Rask og enkel å lage er den også!

Fiskesuppe

2 Comments

  1. Jeg tror også at D-vitamin er meget gunstig for helsa. Skader ikke å få i seg fisk, og spiser selv mye sild og makrell når jeg får tak i det. Større andel av omega-3 og d-vitamin enn i oppdrettsfisk :)

Legg inn en kommentar