Tropisk smoothie

Denne passer godt for de minste, da den er mild og god. Jeg syntes også den var supergod, nesten som en dessert. Perfekt nå på vinteren for å få opp vitaminlagrene våre!

smoothie

Oppskriften gir 6 babyporsjoner á 100g eller 2-3 glass til en voksen

Tropisk smoothie

  • ca 200g ananas
  • ca 200g mango
  • ca 200g papaya
  • ca 200g banan


Jeg brukte en pose med frosne biter med frukt (det var ananas, mango og papaya i posen), og tilsatte i tillegg banan. Fordelen med å bruke en pose med frossen frukt er at det alt er delt i biter og prisen er lav på disse produktene. Og papaya tviler jeg på at jeg ellers ville fått tak i her jeg bor. Jeg har tidligere også lest at vitaminer bevares bra i frosne pakker med frukt og grønnsaker, og at det spesielt på vinteren godt kan velges slike alternativer. Men du kan selvsagt velge ferske tropiske frukter i stede. Dersom du ikke får tak i papaya kan du enten ta mer av de andre, eller erstatte med f.eks. melon.

Kjør til alt er finmost i food processor / blender / stavmikser. Tynn eventuelt med litt vann dersom du synes den blir for tykk. Jeg gjorde ikke det med de jeg laget som skulle i matposer for baby (bra det ikke er for tyntflytende så det ikke blir så mye søl.) For baby ønsker man jo også gjerne næringstett mat, mens det er snarere tvert om for oss voksne. Men dette er uansett ment som et kosttilskudd og ikke som tørstedrikk.

smoothie poser

 

 

Legg inn en kommentar