Grønnsakspakke – godt tilbehør til kjøtt og fisk

Lag en fristende grønnsakspakke, som passer like godt til kjøtt som til fisk. Den er lett og lage, og det er alltid spennende å pakke den opp.

grønnsakspakke

 Du velger selv hvilke grønnsaker du vil bruke, basert på hva du liker. Pass på å velge grønnsaker som har omtrent like lang steketid, eller tilpass dette med størrelsen på bitene. Gulrot f.eks. trenger ganske lang tid, og bør derfor deles i tynne skiver/staver.

Slik lager du tomatene:
Tomatene i pakkene på bildet er delt opp på en litt fancy måte. Det er enkelt å få til, men ser fint ut. Slik gjør du: bruk en skarp og litt smal kniv. Lag sikksakk mønster rundt tomaten, midt på den. Sikksakk slik at det blir tagger. Du stikker kniven inn til ca midten av tomaten, hver gang du stikker den inn. Når du har kommet rundt, tar du den forsiktig fra hverandre. Hver tomat skal gi to fine halvdeler.

Slik gjør du:
Legg tomatene, sammen med staver av vårløk og asparges i biter på et stykke aluminiumsfolie. Krydre med provancekrydder, salt og pepper. Samle hjørnene til folien og lag en fin pakke.

Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter. Dersom du lager noe annet i ovnen så setter du bare inn disse på slutten av steketiden, så blir alt ferdig til samme tid.

Legg inn en kommentar